Biden különleges tanácsadónak nevezett ki egy Izrael-ellenes aktivistát

A Euronews értesülései szerint Joe Biden amerikai elnök egy Izrael-ellenes, palesztin-amerikai aktivistát nevezett ki különleges tanácsadójának. 

Új beosztásba helyezték Mahed Bitar amerikai jogászt, idén január óta a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Bizottságának (NSC) a hírszerzés és a védelmi politika koordinálásért felelős igazgatóját. A palesztin-amerikai tisztviselőt emellett Biden elnök különleges tanácsadójává (special counsel) nevezte ki.

Bitar korábban Malajziában az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságán (UNHCR), majd 2007-ben Jeruzsálemben, a világszervezet palesztin menekülteket segélyező ügynökségénél dolgozott –

emlékezetes, hogy az UNRWA számos ponton összefonódott a Hamász iszlamista terrorszervezettel.

Mahed Bitar még az Obama-adminisztráció idején kezdett el a Nemzetbiztonsági Tanácsnak dolgozni, az izraeli-palesztin ügyek igazgatójaként. 2011 és 16 között a Külügyminisztérium tisztviselője volt, 2017-ben pedig a demokraták jogtanácsosaként csatlakozott a képviselőház hírszerzési bizottságához, ahol szerepet játszott Donald Trump első felelősségre vonási (impeachment) eljárásában.

Izrael tárt karokkal várja az amerikai egyetemeken rettegő zsidó diákokat

Az izraeli diaszpóraügyi minisztérium felhívást intézett az izraeli egyetemekhez.

Még érdekesebb, hogy diákévei alatt Bitar az Izraelt bojkottálni akaró antiszemita BDS-mozgalom aktivistája volt, és ő elnökölte a Georgetown Egyetem SJP-csoportját: a Diákok Palesztina Igazságáért nevű militáns, Izrael-gyűlölő szervezet hosszú évek óta szervez palesztin- és Hamász-párti megmozdulásokat, az elmúlt hetekben is az SJP volt a fő felelőse az amerikai campusokat elárasztó erőszakos Izrael- és zsidóellenes demonstrációknak.

A nem hírszerző, hanem politikai aktivista Bitarnak az NSC-be való januári kinevezése kapcsán Caroline Glick izraeli újságíró arra emlékeztetett, hogy „ez a pozíció az egyik legjelentősebb poszt az amerikai hírszerzési közösségben. A vezető igazgató az a csomópont, ahová az összes ügynökségtől származó információ áramlik. Ő dönti el, hogy mit oszt meg az elnökkel és a külföldi hírszerző szolgálatokkal.”

Az Izrael ügyében számos ingadozó nyilatkozatot tevő Biden elnök különleges tanácsadójaként most még több hatalom összpontosul a kezében — írja a Euronews.

10 tévhit az ENSZ terrorpárti szervezetéről

„Nincs még egy olyan ENSZ-szervezet, amely szinte egy teljes lakosság egészségügyi és oktatási költségeit fedezné – a helyi kormányzat helyett.”