Izrael tárt karokkal várja az amerikai egyetemeken rettegő zsidó diákokat

„Most, hogy az amerikai diákok ostrom alatt vannak, ez a megfelelő politika a megfelelő időben, hogy a zsidó diákoknak biztonságos helyet biztosítsunk” – nyilatkozta Inbal Ratz-Gilmore a Kohelet Policy Forumtól.

Izrael programot indított, hogy megkönnyítse az Izrael-ellenes tüntetések miatt amerikai egyetemekről érkező zsidó diákok iskolaváltását.

Az izraeli diaszpóraügyi minisztérium felhívást intézett az izraeli egyetemekhez, hogy minél több zsidó-amerikai egyetemi hallgatót fogadjanak be, egy program segítségével, amelyet Inbal Ratz-Gilmore és Yuval Sinai professzor, a Kohelet Policy Forum, egy szabadpiaci politikát támogató jeruzsálemi agytröszt fejlesztett ki.

„Amikor ezt a programot kidolgoztuk, az volt a célunk, hogy segítsünk a zsidó-amerikai diákoknak megerősíteni az Izraelhez való kötődést, és legyőzni a bürokráciát.

Most, hogy az amerikai diákok ostrom alatt állnak, ez a megfelelő politika a megfelelő időben, hogy a zsidó diákoknak biztonságos helyet biztosítsunk”

– mondta Gilmore.

„A cionisták nem érdemlik meg, hogy éljenek” – mondta a Columbia vezértüntetője

A gázai szolidaritási sátortábor egyik szervezője szerint hálásak lehetnek neki, amiért nem gyilkolja le csak úgy a cionistákat.

Az Egyesült Államokban a zsidó egyetemisták az Izrael-ellenes tömegek antiszemita gyűlöletének szüntelen hullámával néznek szembe, a hetek óta tartó palesztinbarát tüntetések egyre inkább erőszakossá válnak, ahogy az egyetemi vezetések elkezdenek fellépni ellenük.

Ez a tendencia az elmúlt héten a New York-i Columbia Egyetemen is megmutatkozott, ahol a rendőrséget is bevetették a Hamász-párti tüntetések feloszlatására.

A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemen kedd este szintén összecsapások törtek ki, miután az egyetemi vezetés „törvénytelennek” nyilvánította a palesztinbarát sátortábort.

Sorosék több millió forintos fizetéseket adnak a palesztinbarát zavargóknak

Az Egyesült Államok legrangosabb egyetemein mostanra már mindennapossá váltak a demonstrációk.