Sorosék több millió forintos fizetéseket adnak a palesztinbarát zavargóknak

Az Egyesült Államok legrangosabb egyetemein mostanra már mindennapossá váltak a demonstrációk. Van, ahol szünetel a tanítás, hogy megvédjék a zsidó diákokat, a tüntetők antiszemita megnyilvánulásaitól. Közben egyre több jel utal arra, hogy szélsőbaloldali szervezetek, például Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa támogatja a palesztinpárti megmozdulásokat.

Hasonló jelenetek játszódnak le már több, mint egy hete az Egyesült Államok legjobb felsőoktatási intézményeiben is. Egy Ohiói egyetemnél

a tüntetők össze is csaptak a rendőrökkel, amikor a hatóságok megpróbálták felszámolni a demonstrálók sátortáborát.

Washingtonban imaszőnyegekkel zárták el a tüntető diákok a kampusz egyik utcáját. A demonstrálók

az amerikai fővárosban is napok óta tiltakoznak Izrael támogatása ellen

– számolt be Náray Balázs, a közmédia washingtoni tudósítója.

„Az eseményeknek vannak már következményei, akár politikai következményei. A demokratapárti politikusok, képviselők közül többen támogatásukról biztosították, főként a demokrata párt baloldali szárnyának képviselői. A republikánus házelnök pedig a héten már New Yorkban volt a Columbia Egyetemen, ahol az egyetem vezetésének lemondását követelte, valamint a rendőrség beavatkozását az illegálisan épült sátortáborokkal szemben” – fogalmazott a tudósító.

A Columbia Egyetem volt az első, ahol sátrakat állítottak fel a palesztinpárti tüntetők 10 nappal ezelőtt. Azóta pedig országszerte tucatnyi felsőoktatási intézmény csatlakozott demonstrációkhoz, amelyeken

egyre gyakoribbak az antiszemita megnyilvánulások.

Open Source Intel on Twitter: „WATCH Washington University students getting arrested. More of this. Crack it down. pic.twitter.com/aLa76va8Bg / Twitter”

WATCH Washington University students getting arrested. More of this. Crack it down. pic.twitter.com/aLa76va8Bg

Több helyen beszüntették a tanítást, vagy távoktatásra álltak át, a hatóságok pedig már 500 embert vettek őrizetbe országszerte, a tüntetéshullámot azonban nem sikerült megtörni.

Szélsőbaloldali csoportok, köztük egy Soros-alapítvány és egy Hamászt támogató szervezet is támogatja a diákok tüntetését a Columbia Egyetemen, erről írt a Daily Mail.

A brit lap szerint a megmozdulás egyik központi szervezete például Soros György Nyílt Társadalom Hálózatától kapott támogatást, 2016 óta legkevesebb 650 ezer dollárt, vagyis csaknem 240 millió forintnak megfelelő összeget vehettek át.

„Soros György fizeti azokat a radikális diákokat, akik az országos méretűvé terebélyesedő Izrael-gyűlölő tiltakozásokat szítják”

– írta a New York Post. A napilap konkrét személyeket is megnevezett, akik szélsőbaloldali fizetett aktivistaként szervezik a tüntetéseket az egyetemeken, a Soros-szervezetek megbízásából.

A cikk szerint az Amerikai Kampány a Palesztinok Jogaiért nevű NGO-nak 2017 óta 300 ezer dollárt fizetett a Nyílt Társadalom Alapítvány, de más szervezetektől is ömlött hozzájuk a támogatás.

Ebből a pénzből fizettek heti nyolc órás szervezői munkáért 2,800 és 3,660 dollár közötti összeget az egyetemista aktivistáknak.

A nem egyetemista aktivisták pedig akár 7,800 dollárt is kaptak ugyanezért a munkáéért.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Nem meglepő: a Sorosék által pénzelt NGO-k nyíltan tüntetnek a Hamász mellett

Izrael-ellenes és antiszemita szervezetek sora kapott dollármilliókat a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül.