Nem meglepő: a Sorosék által pénzelt NGO-k nyíltan tüntetnek a Hamász mellett

Soros György 2016 óta több mint 15 millió dollárt adott azoknak a palesztin-párti tüntetések mögött álló csoportoknak, amelyeken a demonstrálók nyíltan éljenzik a Hamász terroristáinak Izrael elleni támadását – írja a The New York Post.

A Nyílt Társadalom Alapítvány 13,7 millió dollárt adományozott Soros pénzéből a Tides Centeren keresztül, olyan nonprofit szervezeteknek, amelyek igazolni próbálják a Hamász véres támadásait, miközben azt állítják, hogy palesztinok az igazi áldozatok és az zsidó államot fel kell számolni.

Közéjük tartozik az illinoisi székhelyű Adalah Justice Project, amely az október 7-i mészárlás napján az Instagramon közzétett egy fotót, amelyen egy buldózer lerombolta az izraeli határkerítés egy részét.

„Az izraeli gyarmatosítók azt hitték, hogy a végtelenségig csapdába ejthetnek két millió embert egy szabadtéri börtönben…”

– írta szervezet a kép mellé.

A palesztin „jogvédő szervezet” tagjai október 20-án elfoglalták Ro Khanna kaliforniai képviselő irodáját, követelve a gázai tűzszünetre felszólító határozat aláírását. Az Adalah tagjai aznap a Bryant Parkban rendezett tüntetésen is részt vettek, ahol a tüntetők antiszemita énekeket skandáltak, és „Nem ítélem el a Hamászt” feliratú táblát lengettek.

A Tides ezenkívül 2020-ban 30 000 dollárt adományozott a Desis Rising Up and Moving-nak, a Bryant Park-i tüntetés másik társszponzorának (a tüntetésen egyébként 139 embert tartóztattak le az amerikai hatóságok).

A Nyílt Társadalom Alapítvány 2018-ban 60 000 dollárt adományozott a New York-i Arab-Amerikai Szövetségnek, egy olyan csoportnak, amelyet Linda Sarsour politikai aktivista alapított, és amely segített megszervezni a „Flood Brooklyn for Palestine” tiltakozást október 21-én, ahol a tüntetők Izrael felszámolására szólítottak fel.

A könyvtárban bújtak el a zsidó diákok a Hamász-párti csőcselék tombolása miatt

Rémisztő jelenetek zajlottak egy New York-i főiskolán.

Más Soros által támogatott palesztin-barát csoportok közé tartozik még a Jewish Voice for Peace és If Not Now, amelyek 650 000, illetve 400 000 dollárt kaptak. Mindkét csoport tagjai Izrael ellen uszítanak a Hamász mészárlása óta tartott tüntetéseken.

A Jewish Voice for Peace amelett, hogy segített elfoglalni Khanna irodáját, az október 7-i támadásokért is Izraelt hibáztatta.

„Az izraeli apartheid és a megszállás – és az Egyesült Államok bűnrészessége ebben az elnyomásban – minden erőszak forrása”

– írták.

Dan Schneider, a Media Research Center alelnöke szerint Soros régóta finanszíroz Izrael-ellenes csoportokat.

„Soros György és fia, Alex hosszú múltra tekint vissza a bolygó legradikálisabb szervezeteinek támogatásában, ide tartoznak a Hamász-párti szervezetek is, amelyek a legborzalmasabb magatartásformákat támogatják”

– mondta Schneider, aki nemrégiben nyílt levélben követelte Sorostól, hogy szüntesse meg ezeknek a csoportoknak a finanszírozását.

„Felszólítottuk Soros Györgyöt, hogy vonja vissza ezt a támogatást, de nagyon eltökéltnek tűnik, hogy továbbra is támogassa azokat az antiszemita szervezeteket, amelyek a feje tetejére akarják állítani a nyugati civilizációt” – mondta.

David Greenfield egykori brooklyni demokrata városatya szerint „a világ megváltozott” az október 7-i mészárlás óta, ezért Soroséknak el kell döntenie, hogy melyik oldalra állnak, amelyik „fel akarja szabadítani a palesztinokat [a Hamász alól], vagy arra az oldalra, amelyik el akarja pusztítani a zsidókat.”

Magyarország és az Egyesült Államok közösen vette védelmébe Izraelt az ENSZ-ben

Szinte az egész világ Izrael ellen szavazott az ENSZ-ben. Budapest és Washington azonban Izrael hű szövetségese maradt.