„A cionisták nem érdemlik meg, hogy éljenek” – mondta a Columbia vezértüntetője

Khymani James, a Columbia Egyetem hallgatója januárban egy élő közvetítés során azt mondta: „Legyetek hálásak, hogy nem megyek csak úgy ki és gyilkolok cionistákat”.

A Columbia Egyetem gázai szolidaritási sátortáborának egyik diákvezetője a bírálatok kereszttüzébe került, miután kiderült, hogy egy januári livestream során azt mondta, hogy „a cionisták nem érdemlik meg, hogy éljenek”.

James – aki a he/she/they névmást használja – videóra vette, amint figyelmeztette a cionistákat, akik esetleg „találkozni és harcolni akarnak” vele, hogy ő „azért harcol, hogy ölni tudjon”.

A megszólalásait érintő egyetemi meghallgatás során arra a kérdésre, hogy „milyen súlya van annak, ha valaki más életét kioltják”, James azt mondta, hogy „bizonyos forgatókönyvek esetén szükséges és jobb az egész világ számára, ha kioltjuk valaki életét.

Személy szerint soha nem öltem meg senkit – hála az Úrnak, hogy senki nem hozott ilyen helyzetbe”.

James ezután Hitler halálának példájára hivatkozott, amikor „a világ örült”, majd hozzátette, hogy hasonlóan „a haiti rabszolgáknak is meg kellett ölniük a gazdáikat, hogy kivívják a függetlenségüket.

Végre megelégelte az amerikai rendőrség az egyetemeken tomboló antiszemitizmust

Több száz terrorpárti tüntetőt tartóztattak le amerikai elit egyetemeken, ahol hetek óta folyik az Izrael-ellenes, antiszemita uszítás.

„Ezek olyan urak voltak, akik fehér felsőbbrendűség hívei voltak. Mi a cionista? Egy fehér fajgyűlölő”

– mondta James.

„Nem azt mondom, hogy kimegyek és elkezdem gyilkolni a cionistákat. Azt mondom, hogy ha egy cionistaként azonosított személy személyesen fenyegeti a testi épségemet, azaz kezet emel rám, akkor meg fogom védeni magam, és ebben az esetben eljuthatok arra a pontra, hogy nem tudom, mikor kell abbahagyni” – tette hozzá.

„Sehol sem szabadna cionistáknak lenniük. A cionisták nácik”

– folytatta a hallgató.

Kassy Akiva on Twitter: „”Zionists don’t deserve to live.”Meet Khymani James, a leader of Columbia University’s anti-Israel Gaza Solidarity Encampment.He said this during a live-stream which included a meeting with the school over threatening social media posts. My latest:pic.twitter.com/E0Bv4Etltr / Twitter”

„Zionists don’t deserve to live.”Meet Khymani James, a leader of Columbia University’s anti-Israel Gaza Solidarity Encampment.He said this during a live-stream which included a meeting with the school over threatening social media posts. My latest:pic.twitter.com/E0Bv4Etltr

James a meghallgatás után tovább beszélt a kamerába, és azt mondta: „A cionistáknak, az összes fehér fajgyűlölővel együtt, nem szabadna létezniük, mert gyilkolnak és ártanak a kiszolgáltatott embereknek.

„És ezért örüljetek. Legyetek hálásak, hogy nem megyek csak ki úgy és gyilkolom a cionistákat. Soha életemben nem öltem meg senkit, és remélem, hogy ez így is marad”.”

„A cionisták, nem érdemlik meg, hogy kényelmesen éljenek” – tette hozzá James. „A cionisták nem érdemlik meg, hogy éljenek. Ugyanúgy, ahogyan nagyon kényelmesen elfogadjuk, hogy a nácik nem érdemlik meg, hogy éljenek, a fasiszták nem érdemlik meg, hogy éljenek, a rasszisták nem érdemlik meg, hogy éljenek – a cionisták sem élhetnek ebben a világban.

James a nácikat, a fehér fajgyűlölőket és a cionistákat is „egyazon embereknek” nevezte, és azt mondta, hogy létezésük „ellentétes a békével”.

A Columbia Egyetem Apartheid Divest (CUAD) csoportjának szóvivője, James az egyetem jelenleg is tartó „Gázai Szolidaritási Táborának” egyik szervezője.

„Égessük porig Tel-Avivot” – skandálták a diákok a világhírű egyetemen

A teljesen agymosott, Hamász terrorját dicsőítő diákok eszeveszett tombolásba kezdtek a Columbia egyetemen.

Pénteken James közleményt adott ki az X-en, amelyben bocsánatot kért a januári livestreamben tett megjegyzéseiért, elismerve, hogy „amit mondtam, az rossz volt”.

„A szélsőjobboldali agitátorok hónapokra visszamenően átnézték a közösségi médiámat, amíg nem találtak egy klipet, amelyet kontextus nélkül megszerkesztettek. Amikor felvettem, szokatlanul feldúlt voltam, miután az online csőcselék célba vett, mert láthatóan queer és fekete vagyok.

„A CUAD és a Gázai Szolidaritási Tábor egyértelművé tette, hogy a januári, a CUAD-ban való részvételemet megelőző szavaim nincsenek összhangban a CUAD irányelveivel. Egyetértek az értékelésükkel.”

„A pillanat hevében rosszul fogalmaztam, amiért elnézést kérek”

– mondta James.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Szemen szúrtak egy zsidó lányt a Yale Egyetemen

A palesztin-párti csőcselék az erőszaktól sem riadt vissza a világhírű egyetemen.