„Égessük porig Tel-Avivot” – skandálták a diákok a világhírű egyetemen

A zsidó diákoknak azt mondták az Izrael-ellenes tüntetők, hogy „menjenek vissza Európába”.

Továbbra is erőszakra és terrorizmusra való felhívások hangzottak el vasárnap a Columbia Egyetem tüntetésein az Izrael- és palesztinbarát aktivisták által közzétett felvételeken.

„[Izz ad-Din] Al-Kasszam [Brigádok], tegyetek minket büszkévé, vigyetek el még egy katonát” – skandálták az Izrael-ellenes tüntetők péntek este egy videón, amelyet a palesztinbarát ThizzL aktivista tett közzé a közösségi médiában.

„Mi azt mondjuk, igazságot, ti azt mondjátok, hogyan? Égessétek porig Tel-Avivot. Hajrá Hamász, szeretünk titeket. Mi is támogatjuk a rakétáitokat”

– ordított a tömeg.

A „Palesztinai Szolidaritási Munkacsoport” által szombat este élőben közvetített beszédben egy tüntetés vezetője azt mondta: „A palesztin szabadságharcosok áldozatos szelleme az, ami minden harcot a Föld minden sarkában győzelemre fog vezetni”.”

„Ne feledjétek, hogy a harciasság ellenállást szül” – mondta a szónok.

A Jews of New York Instagram-fiók vasárnap megosztott egy videót, amelyen egy hagyományos arab sált viselő nő látható egy táblával, amelyen az áll: „Az al-Kasszam következő célpontjai”, és egy nyíl mutat az izraeli és amerikai zászlókat lengető ellentüntetőkre.

A Chabad Columbia szombat késő este osztott meg Instagram-sztorikat ugyanerről az ellentüntetésről, mondván, hogy nem tudnak tovább hallgatni arról, ami az egyetemen történt.

Dr. Eli David on Twitter: „Palestinians in Gaza openly calling for murder of Jews 👇Sorry for the typo, these protests are at @Columbia University in New York today. pic.twitter.com/1oRQphw5dh / Twitter”

Palestinians in Gaza openly calling for murder of Jews 👇Sorry for the typo, these protests are at @Columbia University in New York today. pic.twitter.com/1oRQphw5dh

„Kultúrálatlan k*rvák” – skandálták az Izrael-ellenes aktivisták.

„Menjetek vissza Európába. Nincs kultúrátok. Csak gyarmatosítani tudtok”.

Egy másik Instagram-videón, amelyen a háttérben a Népi Front Palesztina Felszabadításáért főtitkárának, Ahmad Sa’adatnak a plakátja látható, az Izrael-ellenes aktivisták azt énekelték: „Ó Hamász, szerelmünk, csapj le, csapj le Tel-Avivra”.

Amikor az ellentüntetők visszatértek a kollégiumukba, a Students Supporting Israel Columbia videón látható, hogy „zsidók” kiáltásokkal csúfolták őket, és azt mondták nekik, hogy „menjenek vissza Lengyelországba”.

Az SSI szerint az egyik zsidó ellentüntető megpróbálta megakadályozni, hogy az aktivisták felgyújtsanak egy izraeli zászlót. Egy másik videón egy zsidó diákot vízzel lefröcsköltek.

Izrael-ellenes tüntetés: Ilhan Omar lányát is őrizetbe vették a Columbián

Nem esett messze az alma a fájától.