Ilyet kitalálni sem lehet: A Hamász vezetője ENSZ-iskola tanára volt

Az UNRWA, az ENSZ „palesztin menekülteket” segítő ügynökségének volt tisztviselője elismeri, hogy a Hamász vezetője korábban a szervezet iskolájában tanított.

Az UNRWA egy korábbi tisztviselője egy nemrégiben adott televíziós interjúban elismerte, hogy Iszmail Haníje, a Hamász vezetője korábban az ügynökség egyik iskolájában tanított.

A tisztviselő, Ahmad Oueidat, a brit Al-Hiwar TV-nek adott 2024. március 14-i interjúban azt mondta, hogy a Nyugat elégedetlen az UNRWA-val, mert az adta a palesztinai arab vezetők felső káderének nevelését. Továbbra is azt mondta, hogy mind Haniyeh, mind a PFLP-GC főtitkára, Dr. Talal Naji az UNRWA iskoláiban tanítottak.

Ezután azt állította, hogy a nyugati országok, Izrael és az USA „elrontották” az UNRWA tantervét, olyan témákat „ültetve” bele, amelyeknek „semmi közük” a palesztin értékekhez és örökséghez, és arra kényszerítették, hogy bizonyos képeket és témákat távolítson el.

„Az UNRWA megpróbált egy nemzeti platformot és egy hosszú kart alkotni, amely lehetővé tenné a palesztin menekültek számára, hogy megszerezzék a jogaikat, és mindenekelőtt – a visszatérés jogát” – állította.

„A Nyugat látta, hogy az UNRWA ezer és ezer kádert nevel, akik fokozatosan hozzájárulhatnak a palesztin társadalom fejlődéséhez. Látták, hogy az UNRWA iskoláiból vezetők kerülnek ki. Mindenekelőtt megemlíthetjük Iszmail Haníje-t, aki UNRWA-tanár volt,” – mondta Oueidat.

Az 1949-ben létrehozott UNRWA az ötmillió regisztrált „palesztin menekült” közül több mint hárommilliónak nyújt segítséget Jordániában, Libanonban, Szíriában és a Palesztin Hatósághoz rendelt területeken.

Ugyanakkor hírhedt Izrael-ellenes tevékenységéről is.

A 2014-es terrorellenes művelet során a Hamász rakétáit fedezték fel egy UNRWA által működtetett iskolaépületben.

Izrael nemrégiben közölte, hogy az UNRWA 12 munkatársa részt vett a Hamász október 7-i támadásában. Izrael szerint ezek a dolgozók többek között elraboltak egy nőt, lőszert osztogattak és aktívan részt vettek a Beeri kibucban elkövetett mészárlásban, ahol 97 embert gyilkoltak meg.

A megállapítások nyomán az Egyesült Államok és számos más ország bejelentette, hogy ideiglenesen szünetelteti az UNRWA finanszírozását.

Kitalálja hol találták meg a Hamász titkos adatközpontját?

Nem máshol, mint a Hamászsimogató ENSZ-szervezet gázai székháza alatt!