Izrael likvidálta a Hells Angels motoros banda egyik német vezetőjét

A német média felfedte, hogy Ramin Yektaparast állítólag részt vett a banda egyik tagjának meggyilkolásában, majd elmenekült Németországból, miután azzal vádolták meg, hogy zsidók elleni támadásokat hajtott végre.

A német média újabb részleteket közölt az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) ügynökének, Ramin Yektaparastnak a meggyilkolásáról, akit állítólag iráni földön lőttek agyon, egy Izraelnek tulajdonított támadás során.

A jelentések szerint a 36 éves férfi 2022-ben részt vett a németországi zsidó és izraeli intézmények elleni támadások tervezésében.

Azzal gyanúsítják, hogy ő tervezte a bochumi zsinagóga elleni gyújtogatásos támadást, lövöldözött egy helyi bárban, és három másik zsinagógát is célba vett Észak-Rajna-Vesztfália és Szász-Anhalt tartományokban.

Yektaparast, aki német és iráni állampolgársággal is rendelkezik, elmenekült Németországból, hogy elkerülje a támadások kiterveléséért kiszabott büntetést, miután egy düsseldorfi bíróság 2023 decemberében két év és kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ellene felhozott vádirat szerint azzal gyanúsították, hogy egy iráni terrorista sejthez tartozott, amely az IRGC parancsnoksága alatt működött.

A Mannschaftelbachban született Yektaparast fiatal korától kezdve tagja volt nyugat-németországi motorosbandáknak. Kezdetben a „Bandidos” nevű bandával állt kapcsolatban, majd később csatlakozott a hírhedt Hells Angels motoros bandához. A Bild és a Der Spiegel beszámolói szerint karrierjét pitiáner bűncselekményekkel kezdte.

Irán áll az esseni zsinagóga elleni támadás mögött

A német hatóságok megerősítették, hogy az iszlamista rezsim megbízásából hajtották végre a terrortámadást.

A Mannschaftelbach-i „Hells Angels” tagjaként azonban már ő volt az első számú gyanúsított Kai M. meggyilkolásában, akit azzal vádoltak, hogy egy másik bandának kémkedett és informátorként szolgált a rendőrségnek.

A gyanú Yektaparast ellen azután merült fel, hogy Kai-t lelőtték, és holttestét feldarabolva találták meg.

A gyanút csak erősítette a Yektaparast testén talált tetoválás, amelyet a banda csak azoknak engedélyezett, akik megöltek valakit. Amikor Kai holttestét egy duisburgi csatornában lévő hordóban találták meg, a bizonyítékok Yektaparastra mutattak.

Az elmúlt években Yektaparast luxusautóiról Németországban készült fotóit felváltották az IRGC magas rangú iráni tagjai mellett készült képek. Gyakran nyilatkozta, hogy Iránban teljesen biztonságban érzi magát ahhoz az üldöztetéshez képest, amellyel hazájában, Németországban szembesült.

A Tasnim iráni hírügynökség tagadta, hogy Yektaparast Izrael gyilkolta volna meg, és ehelyett azt állította, hogy egy „személyes vita” során ölték meg.

Halálosztagokat küldene Irán az Izraelen kívüli zsidó közösségek megtámadására

Egy francia újságíró szerint Irán világszerte „feltérképezte” a zsidó célpontokat arra az esetre, ha Izrael támadást intézne az ország nukleáris programja ellen.