Halálosztagokat küldene Irán az Izraelen kívüli zsidó közösségek megtámadására

Egy francia újságíró szerint Irán világszerte „feltérképezte” a zsidó célpontokat arra az esetre, ha Izrael támadást intézne az ország nukleáris programja ellen.

Irán „feltérképezte” az Izraelen kívüli zsidó közösségeket, amelyekre halálosztagok fognak lecsapni, amelyeket akkor aktiválnának, ha Izrael megtámadná Irán nukleáris létesítményeit, állítja egy francia újságíró, aki azon kevés nyugatiak egyike, akik találkoztak Ali Hámenei iráni legfelsőbb vezetővel.

Úgy tűnik, Hámenei és a rezsim magas rangú tagjai nem voltak tudatában annak, hogy Catherine Perez-Shakdam maga is zsidó.

A Jewish Chronicle szerint akkor szerzett tudomást a halálosztagokról, amikor Iránban tartózkodott.

Egy teheráni magas szintű találkozón fedezte fel, hogy Irán „feltérképezett” több zsidó célpontot világszerte, akiket egy izraeli támadás esetén a megtorló merényletek célpontjául választottak.

Izraeli diplomata: Szó sincs arról, hogy egyedül menjünk a csatába

Egy francia lap szerint az izraeli miniszterelnök egy nemzetközi koalíció létrehozásán fáradozik Irán ellen.

Perez-Shakdam szerint – aki Ebrahim Raiszi elnökkel és a három éve az USA által likvidált néhai Kaszem Szolejmánival is találkozott – a halálosztagokat egy Izrael és Irán közötti háború esetén aktiválnák, hogy „a diaszpórát egy nagyon csúnya meglepetés érje”.

A Chronicle-nek elmondta, hogy Hámenei csak egy dologtól fél: egy izraeli támadástól.

„Elhiszi Netanjahu fenyegetéseit, és tudja, hogy egyelőre Izrael katonailag fölényben van”

– mondta.

Perez-Shakdam, aki a Henry Jackson Society agytröszt közel-keleti elemzője, az információt egy magas rangú kapcsolatán, a néhai Nader Talebzadeh-en keresztül kapta, akit „Irán Dr. Goebbelseként” emlegetett.

„Halál Izraelre” – héberül üzent az iszlamista rezsim

Irán a múltban már többször megfogadta, hogy „letörli Izraelt a térképről”.