„Oldal-holokauszt”: A Neokohn és Köves Slomó tiltásán gúnyolódik a Magyar Jelen

Nagy „oldal-holokausztot” emleget a Mi Hazánk lapja.

Ahogyan arról beszámoltunk, lapunk Facebook-oldala vasárnap reggel vált elérhetetlenné, miután a közösségi médiaóriás törölte azt.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért kapta a Neokohn a tiltást, mivel azóta az ennek megtekintésére lehetőséget biztosító oldalhoz való hozzáférésünket is elérhetetlenné tette az amerikai vállalat.

Hasonlóan a Neokohnhoz, Köves Slomó rabbi oldala vasárnap délután óta szintén elérhetetlen, miután a közösségi médiaóriás emailben értesítette a rabbit, hogy Facebook oldala korlátozás alá került.

A letiltáshoz nem fűztek indoklást, így továbbra is kérdés marad, hogy milyen ok vezetett a szólásszabadságot ilyen módon korlátozó lépéshez.

A két Facebook-oldal törléséről azóta csaknem az egész magyar média korrekt módon hírt adott, a Mi Hazánk közeli Magyar Jelen kivételével. A korábban holokauszt-relativizáló posztokat író főszerkesztőt alkalmazó lap „oldal-holokausztként” számolt be a történésekről.

„Kiderült az is, a nagy “oldal-holokausztból” Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának Facebook-oldalát se menekült meg, azt is törölték”

– írták.

Nem vonja vissza holokauszt-relativizáló kijelentéseit a Vasárnap.hu főszerkesztője

Megüzente lapunknak, a Neokohnnak, hogy „velünk nem lehet szórakozni”.

Lemondott a vasárnap.hu főszerkesztője

Csütörtök este közleményt adott ki a honlap miszerint Horváth Tamás „lemondott tisztségéről” és a szerkesztőség közlése szerint „vele együtt távozik a szerkesztőségből Kassab Adonis külsős szerző is”