Grósz Andor: Nem vettem volna részt Gyöngyösi Mártonnal közös széderen

Grósz Andor, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány (HDKE) alapítvány elnöke, a Mazsihisz egyik nem hivatalos elnökjelöltje lapunknak azt nyilatkozta, hogy bár ő személyesen nem, de az általa képviselt szervezet is kapott meghívást a David Pressman amerikai nagykövet által rendezett peszáhi ünnepi széderestére. Mivel a HDKE igazgatója jelezte, hogy nem tud részt venni az eseményen, a kuratórium elnökére hárult volna a feladat, Grósz azonban úgy döntött, hogy inkább közösségével és családjával ünnepel Kecskeméten.

Lapunk, hasonlóan Dr. Nógrádi Péterhez, a Mazsihisz másik (még nem hivatalos) elnökjelöltjéhez intézett kérdéseket.

– Kapott meghívást az amerikai nagykövet által rendezett széder vacsorára?

– Nem kaptam.

– Részt vett volna-e ezen a vacsorán, ha tudja, hogy Gyöngyösi Márton is a meghívottak között van?

– Nem vettem volna részt.

– Heisler András, a Mazsihisz elnöke azt nyilatkozta, hogy nem tudta, hogy Gyöngyösi is jelen lesz a vacsorán, és hogy a rendezvény után odament hozzá, és közölte, hogy nem kíván vele párbeszédet folytatni. Mit tett volna ebben a helyzetben?

– Nem kerülhettem volna ilyen helyzetbe, mert az első szédereste minden esztendőben a kecskeméti zsidó közösségemé és a családomé.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Köves Slomó nem érti, hogy került a zsidózó Jobbik elnök a széderasztalhoz

Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián – fogalmazott az EMIH vezető rabbija.