Nem vicc: Dánia befogadott egy féllábú afrikai kalózt 

A Neokohn szerkesztője

a red and white flag on a flagpole

A nigériai kalóz, Lucky, aki a dán erők elleni harcban elvesztette egyik lábát, most konkrét terveket kapott a dán társadalomba való beilleszkedésére.

A terv magában foglal egy oktatási tervet, foglalkoztatási terveket és egy úgynevezett integrációs szerződést.

Mindez azután történik, hogy Lucky januárban tartózkodási engedélyt kapott Dániában.

A konkrét kezdeményezések Kaare Dybvad integrációs miniszter bizalmas parlamenti válaszában szerepelnek, amelyről a B.T. nevű dán lap több független forrásból értesült.

„Ez teljesen abszurd. Ennek az embernek soha nem lett volna szabad Dániában tartózkodnia, és azt képzelni, hogy most értelmesen integrálható Dániában, teljesen nevetséges” 

– mondta Mikkel Bjørn, a Dán Néppárt integrációs szóvivője.

A nigériai kalóz Lucky akkor vált híressé Dániában, amikor 2021 novemberében súlyosan megsebesült az Esbern Snare dán fregatt katonáival folytatott tűzharcban.

Lucky kalóztársai közül négyen meghaltak, Lucky pedig súlyosan megsebesült, és ezt követően amputálták a lábát, majd Dániába szállították.

Itt kapott tartózkodási engedélyt idén januárban.

Hoppá: A svéd hírszerzés Iránt vádolja az izraeli nagykövetségek megtámadásával

Az SVT svéd közszolgálati televízió szerdán arról számolt be, hogy a két nagykövetségi támadást a Foxtrot svéd bűnszövetkezet hajtotta végre Irán megbízásából.

Most a kalóznak egy úgynevezett „önfenntartási és hazatelepülési programot” ajánlanak – vagy talán inkább kényszerítenek rá – az megtévesztő elnevezés ellenére kizárt, hogy Lucky-t visszaküldik Nigériába – írja a B.T.

A program része a dán nyelvi képzés, hogy Lucky megtanulhassa a dán nyelvet.

Ezen kívül úgynevezett „foglalkoztatás-orientált ajánlások” is vannak a tervben,

amelyek célja Lucky továbbképzése, hogy – hiányzó lába ellenére – a munkaerőpiac rendelkezésére állhasson.

Ezen túlmenően mind Lucky, a kalóz, mind a város, ahol él, vállalja, hogy szorosan együttműködik egy úgynevezett integrációs szerződés kidolgozásában.

Ennek a szerződésnek számos meghatározott célt kell tartalmaznia, amelyeket Lucky-nak teljesítenie kell ahhoz, hogy integrálódjon, és továbbra is megkapja az önellátási és „hazatérési” támogatásokat.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Lucky leül egy önkormányzati ügyintézővel, és megbeszélik, hogy milyen „szakmai kompetenciákkal” rendelkezik, majd megvizsgálják, hogy Dániában milyen munkalehetőséget közül választhat.

A B.T. nem ismeri Lucky szerződésének konkrét tartalmát, de lap beszámolója szerint az integrációs szerződés jellemzően tartalmazza az illető foglalkoztatási vagy oktatási céljait.

A szerződés meghatározza azokat a különböző tevékenységeket is, amelyekben a személynek részt kell vennie ahhoz, hogy „integrálódjon” és munkát kapjon.

Nem lehet mindenkit megvezetni: Dánia nem kér a Palesztin Államból

Leszavazták a négy baloldali párt által előterjesztett törvényjavaslatot.

A Liberális Szövetség nevű dán párt nem biztos abban, hogy Lucky jól integrálható lesz.

„Ez azt mutatja, hogy Erik Balling Dániája él és virul. Úgy néz ki, mint egy szatirikus mellékszál egy Olsen banda-filmben” – mondja a párt integrációs szóvivője, Steffen Larsen.

„Miután a csatában lelőttük az ember lábát, el kellene küldeni dolgozni és megtanítani dánul. Sok szerencsét hozzá”

– tette hozzá.

A Dán Néppárt szintén nem ért egyet azzal, hogy Luckynak fel kellene ajánlani egy dániai integrációs tervet.

„Egyirányú jegyet kellene kapnia Nigériába” 

– mondja Mikkel Bjørn.

Arra kérdésre, hogy szerinte milyen kompetenciái vannak Luckynak, Mikkel Bjørn ironikusan így válaszolt:

„Nos, a kompetenciái közé tartozik, hogy kalóz, igaz? Mindenesetre nem látom, hogy érdemben hozzá tudna járulni a dán társadalomhoz.”

A B.T. megpróbált állásfoglalást kérni Kaare Dybvad bevándorlási és integrációs minisztertől, de a minisztérium megtagadta ezt. 

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Komoly veszély fenyegeti a zsidóságot: az illegális migráció – interjú Mikkel Bjørn Sørensennel

Hogyan váltak a dán szociáldemokraták az illegális migráció elleni fellépés skandináv élharcosaivá? Biztonságban van-e a zsidóság az illegális migráció árnyékában? Ezekről kérdeztük Mikkel Bjørn Sørensent.