Barbárok: Lövésnyomokat találtak a hazahozott izraeli túszok holttestein

Az IDF által a múlt héten a Gázai övezetből visszaszerzett túszok közül néhány testében lövedékeket találtak, ami a hadsereg szerint arra enged következtenti, miszerint a Hamász gyilkolta meg őket a fogságban – jelentették izraeli médiaorgánumok.

A jelentések nem részletezik, hogy a túszok közül kit gyilkolhattak meg.

Jagev Buchshtav édesanyja azonban azt mondta a Kan rádiónak, hogy a fia volt az egyik azok közül, akiket golyókkal a testében találtak meg.

A Hán Júniszban megtalált túszok a 35 éves Buchshtav, a 75 éves Alex Dancyg, a 79 éves Chaim Peri, a 80 éves Yoram Metzger, az 51 éves Nadav Popplewell és a 78 éves Avraham Munder voltak.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, két hete a Hamász bejelentette, hogy a Gázában fogva tartott túszok közül az egyiket megölte az őrzésére kirendelt Hamász-terrorista, két másik női túszt pedig súlyosan megsebesített.

A terrorcsoport közölte, hogy „bizottságot alakítottak az incidens kivizsgálására”, és a részleteket később jelentik be. A bejelentés után az IDF közölte, hogy nem rendelkezik olyan hírszerzési adatokkal, amelyekkel megerősíthetné vagy cáfolhatná a Hamász állításait, ezért folytatja a közlemény megbízhatóságának vizsgálatát és további információk feltárását.

Sajnos azonban nem ez lenne az első eset, hogy a gázai terroristák izraeli túszokat végeznek ki, vagy bántalmaznak.

Még novemberben az IDF visszahozta Izraelbe Noa Marciano izraeli tizedes holttestét, akit a Hamász október 7-én rabolt el. A Hamász akkor közzé tett egy videót Marciano holttestéről, azt állítva, hogy egy izraeli légicsapásban halt meg. Izrael szerint viszont a bizonyítékok arra utalnak, hogy a Hamász ölte meg a katonanőt.

Ezt bizonyítja az is, hogy Marciano holttestén nem voltak légicsapás okozta sérülésekre utaló jelek.

Beszámoló: bestiális kegyetlenséggel gyalázták meg az izraeli nőket

FIGYELEM! Ezen cikk elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

A magyar-izraeli Noga Weiss, aki 50 napig raboskodott Gázában, szabadulása után arról számolt be, hogy az egyik hamászos fogvatartója azt mondta neki, hogy összefognak házasodni, hozott neki egy gyűrűt, és

azt mondta neki, hogy örökre Gázában marad, hogy megszülje és felnevelje a gyerekeit.

Egy másik izraeli túsz, Aviva Siegal szabadulása után elmondta, hogy a terroristák az egyik fiatal izraeli nőt egyszer megbilincselték és bottal megverték, három

másik fiatal lányt pedig arra kényszerítettek, hogy zuhanyozzanak le az őreik előtt.

Siegal leírt egy másik esetet, is amikor az egyik lányt a terroristák kihívták a szobából, ahol a többieket tartották. Amikor visszatért, nyilvánvaló volt, hogy valami történt.

„Odajött hozzám és a szemembe nézett és azt mondta, hogy hozzányúltak. Együtt sírtunk.”

Izraeli orvosok: 30 izraeli lányt és nőt bántalmaztak szexuálisan Gázában

Lesújtó számokat közöltek a kiszabadult túszokat kezelő orvosok. Az áldozatok 12 és 48 év közöttiek.

Interjút adott a gázai orvosok által megkínzott izraeli lány

Maya Regev szerint szándékosan kegyetlenkedtek vele a hamászos fogvatartói.