Szörnyeteg: feleségévé akarta tenni gázai fogvatartója az izraeli-magyar lányt

A magyar-izraeli Noga Weiss, aki 50 napig raboskodott Gázában, elárulta, hogy az egyik hamászos fogvatartója azt mondta neki, hogy összefognak házasodni, hozott neki egy gyűrűt, és azt mondta neki, hogy örökre Gázában marad, hogy megszülje és felnevelje a gyerekeit.

Palesztinok ezrei, köztük gyerekek, éljeneztek, amikor járművünk behajtott Gáza utcáira, és megpróbáltak megütni és a hajamat tépni a betört ablakokon keresztül. „Nem értettem, miért késlekednek azzal, hogy lelőjenek” – emlékezett vissza elrablásának napjára a fiatal lány.

Nogát fogsága alatt különböző helyek között szállították, minden alkalommal hidzsábot viselt, és azt mondták neki, hogy fogja fogva tartója kezét, hogy a bámészkodók azt higgyék, házasok, és nem egy izraeli túsz.

Néhány nap fogság után hamászos fogvatartója „szerelmet vallott” Nogának, és azt mondta neki, hogy elhozza az édesanyját, hogy az beleegyezését adja a házasságukhoz.

„A 14. napon adott nekem egy gyűrűt, és az 50. napig vele maradtam” – mesélte a 18 éves Noga a 12-es csatornának adott interjújában.

„Azt mondta nekem: ‘Mindenkit ki fognak engedni, de te itt maradsz velem, és megszülöd a gyerekeimet”.

Arra a kérdésre, hogyan reagált, Noga azt mondta: „Úgy tettem, mintha nevetnék, hogy ne lőjön fejbe”.

Fogvatartóik előtt kellett zuhanyozniuk a túszul ejtett izraeli lányoknak

Szörnyű részleteket osztott meg gázai fogságának idejéről az egyik kiszabadult túlélő.

De édesanyja, Shiri – akit szintén elraboltak október 7-én – nem volt hajlandó eljátszani a szerepét.

Shiri először megpróbálta udvariasan visszautasítani a javaslatot, de a hamászos elrablója úgy tűnt, nem fogadja el az elutasítást, ezért addig ordítozott vele, amíg meg nem értette.

Bár sokat vesztett az IDF-be vetett hitéből, amely október 7-én nem volt ott, hogy megvédje őt és családját, Noga azt tervezi, hogy a jövő hónapban bevonul.

„A szabadulásom napján, amikor láttam az IDF egyenruhás katonáit, ez volt az első alkalom [október 7-e óta], hogy biztonságban éreztem magam, szóval ez megváltoztatott valamit”

– mondta.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Kamerák előtt vallott egy izraeli lány a túszokat ért nemi erőszakról

Egy 17 éves izraeli lány Sheryl Sandberg új dokumentumfilmjében beszélt a Hamász terrorcsoport által elkövetett szexuális erőszakról.