Kamerák előtt vallott egy izraeli lány a túszokat ért nemi erőszakról

Agam Goldstein-Almog, Sheryl Sandberg új dokumentumfilmjében beszélt a Hamász terrorcsoport által elkövetett szexuális erőszakról.

FIGYELEM! Ezen cikk elolvasását csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

Agam Goldstein-Almog Gázából kiszabadult túsz a Hamász fogságában egy másik túsz által elszenvedett szexuális erőszak megrázó történetét mondta el egy kedden közzétett videóban.

A 17 éves Goldstein-Almog elmondta, hogy egy este, amikor még Gázában raboskodott, együtt ült a tússzal, és megkérdezte tőle, min ment keresztül.

„Elkezdett sírni, és én vele együtt sírtam”

– mondta.

A lány elmesélte neki a történetét az utolsó éjszakájáról, amit egy őrrel töltött, mielőtt egy másik helyre szállították. Bár a túszoknak azt mondták, hogy senkit sem tartanak egyedül, a lány azt mondta, hogy egy ideig csak ő és az őr volt a fogvatartásának helyén.

Az átszállítása előtti éjszakán az őr azt mondta a lánynak, hogy mosakodjon meg, közben azonban a férfi mögé lépett, és fegyvert tartott a fejéhez.

„Elkezdte csókolgatni, a lány pedig sírni kezdett” – írta le Goldstein-Almog.

„Aztán levette róla az összes ruháját, és az egész testét elkezdte fogdosni”.

Az őr fél órán keresztül bántalmazta a lányt, miközben továbbra is fegyvert tartott a fejéhez, a lány pedig egész idő alatt nem hagyta abba a sírást.

„Megkérdeztem tőle: ‘Azt tetted, amit mondott?’, mire ő azt mondta:

‘Természetesen. Nem volt lehetőségem nem megtenni”

– mesélte Goldstein-Almog.

„Másnap átvitték egy másik helyre, és soha többé nem látta a férfit, aki azt mondta neki, hogy soha ne szóljon senkinek arról, mi történt”.

Iris on Twitter: „For the first time and in a difficult testimony, Agam Goldstein, 17 , who was a hostage in Gaza and came back talks to @sherylsandberg in a new documentary called ” Screams before Silence’ . Agam tells Sandberg about an Israeli women hostage she met in Hamas captivity and… pic.twitter.com/TJqQuWwO8y / Twitter”

For the first time and in a difficult testimony, Agam Goldstein, 17 , who was a hostage in Gaza and came back talks to @sherylsandberg in a new documentary called ” Screams before Silence’ . Agam tells Sandberg about an Israeli women hostage she met in Hamas captivity and… pic.twitter.com/TJqQuWwO8y

Goldstein-Almog elmondta Sandbergnek, hogy a legtöbb túsz, akivel beszélt, hasonló történeteket mesélt a Hamász által elkövetett szexuális vagy fizikai bántalmazásról.

Az egykori túsz vallomását a „Sikoltások a csend előtt” című dokumentumfilm előzeteseként tették közzé, amely áprilisban kerül a mozikba, és túlélők, kiszabadult túszok és elsősegélynyújtók vallomásait tartalmazza.

A film célja, hogy rávilágítson a Hamász terroristái által elkövetett szexuális erőszakra a Dél-Izrael elleni pusztító támadása során, amelyben mintegy 1200 embert – többségében civileket – öltek meg, és 253-at raboltak el.

A CNN-nel folytatott beszélgetésben Sandberg elmondta, hogy azért döntött a dokumentumfilm elkészítése mellett, mert „amikor ez október 7-én történt, és a szexuális erőszakról, a nemi erőszakról és a nemi szervek megcsonkításáról kezdtek előkerülni a bizonyítékok, akkor valóban néma csend volt”.

„Az emberek tagadják, különösen az október 7-i támadás körüli megosztottság miatt”

– tette hozzá. „Így ez a dokumentumfilm lehetőséget ad az embereknek, hogy tanúságot tegyenek, hogy első kézből hallják az emberektől, akik ott voltak, láttak dolgokat, hallottak dolgokat, és az elsősegélynyújtóktól, akik látták a holttesteket.”

Beszámoló: bestiális kegyetlenséggel gyalázták meg az izraeli nőket

FIGYELEM! Ezen cikk elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.