Kamala Harris és a mainstream média „mézeshetei”

Kedden Donald Trump kampánycsapata egy köremailt küldött ki, amelyben a közelgő „Harris-mézeshetekre” figyelmeztetett.

Tony Fabrizio, Trump közvélemény-kutatója a Newsweek birtokába jutott emailjében azt írta, hogy arra számít, hogy a nyilvános közvélemény-kutatások szerint Kamala Harris alelnök a következő hetekben „felzárkózik, vagy megelőzi Trump elnököt” a felmérésekben.

Szerinte „mézeshetek” következnek, amely során a mainstream média kedvező tudósításokat fog közölni Kamala Harrisről.

„A tudósítások nagyrészt pozitívak lesznek, és minden bizonnyal felpezsdíti a demokratákat és koalíciójuk néhány más részét, legalábbis rövid távon” – írta Fabrizio.

Fabrizio azonban biztosította a kampánycsapatot, hogy „a verseny alapjai változatlanok maradnak”, még akkor is, ha Harris elkezd felzárkózni.

„Az, hogy a demokraták leváltják az egyik jelöltet egy másikért,

NEM változtatja meg a választók elégedetlenségét a gazdaság, az infláció, a bűnözés, a nyitott határok, a lakhatási költségek kapcsán, nem is beszélve a két külföldi háború miatti aggodalomról”

– írta. „Hamarosan véget érnek Harris ‘mézeshetei’, és a szavazók újra Biden partnereként és másodpilótájaként betöltött szerepére fognak koncentrálni” – tette hozzá.

Henry Rodgers on X (formerly Twitter): „NEW- Memo from Trump Campaign Pollster Tony Fabrizio: @DailyCaller pic.twitter.com/pJLoDIfvE6 / X”

NEW- Memo from Trump Campaign Pollster Tony Fabrizio: @DailyCaller pic.twitter.com/pJLoDIfvE6

Fabrizio 2016-ban és 2020-ban Trump kampányainak vezető stratégájaként dolgozott. Jelenleg a volt elnök vezető tanácsadójaként dolgozik.

Harris alig több mint egy nappal azután lett a demokraták várható jelöltje, hogy Joe Biden elnök bejelentette, hogy kiszáll a versenyből.

A példátlan lépés hatalmas lelkesedést váltott ki a demokraták adományók részéről, akik hetek óta megosztottak voltak abban a kérdésben, hogy Biden képes lesz-e legyőzni Trumpot novemberben, miután az elnök a választási ciklus első vitáján igencsak borzasztó teljesítményt nyújtott.

A Reuters/Ipsos kedden, nem sokkal Fabrizio feljegyzésének kiküldése után közzétett közvélemény-kutatásában Harris 44 százalékkal 42 százalékkal verte Trumpot. Az országos felmérés hétfő és kedd között készült, és 1241 felnőtt, köztük 1018 választópolgár véleményét kérdezte meg a 2024-es elnökválasztási versennyel kapcsolatban.

Kedden Trump újságíróknak azt mondta, hogy hajlandó lenne többször is vitázni Harrisszel a választás előtt.

A volt elnök korábban már beleegyezett, hogy másodszor is megmérkőzzön Bidennel az ABC News által rendezett szeptember 10-i vitán.

Rettegj Izrael, ha Kamala Harris lesz az amerikai elnök! 1. rész

Nem sok jót ígér Izrael szempontjából egy Harris-elnökség. Megyeri Jonatán írása.