Respekt: Izrael kész befogadni a lebombázott ukrán kórház rákos gyermekeit

Az orosz támadást követően Izrael felajánlotta, hogy egy közép-izraeli kórház fogadja a rákos ukrán gyermekeket.

Izrael arról tájékoztatta Ukrajnát, hogy kész befogadni a rákos ukrán gyermekeket, miután Oroszország kedden lebombázta a kijevi Okhmatdyt kórházat, ahol kezelték őket. Ha a gyerekek Izraelbe érkeznek, akkor a Sheba Medical Centerben fogadják őket.

Az Izraelbe átszállítandó gyermekek pontos számát még nem határozták meg, ez az egészségügyi állapotuktól és a diagnózistól függ. Az ajánlatot Izrael ukrajnai nagykövete, Michael Brodsky közvetítette az ukránok felé.

„A nagykövetség régóta együttműködik az érintett kórházzal” – mondta Brodsky szerdán. „A háború kezdetén több ott kórházban fekvő, onkológiai betegségben szenvedő gyermeket evakuáltak Izraelbe kezelésre. Köszönöm a Sheba Medical Center segítő szándékát. Izrael arról híres, hogy nagy szíve van, és mi mindent megteszünk, hogy ezt a hírnevet megőrizzük”.”

„A nagykövetség vizsgálja annak lehetőségét, hogy segítséget nyújtson a súlyosan megrongálódott kórház helyreállításában”

– tette hozzá Brodsky.

Egy londoni galéria cenzúrázta az Oroszországban cenzúrázott izraeli művésznőt

„Azt mondták, helytelen, hogy támogatom Izraelt” – mondta az orosz-izraeli művésznő.

A világ megdöbbenéssel reagált a Kijev legnagyobb gyermekkórházát ért orosz rakétacsapás által megsebesített beteg gyermekekről készült képekre. Az Ukrajna különböző városai ellen intézett kiterjedt orosz támadásban több mint 40 ember halt meg, közülük legalább 20 Kijevben. Sokan közülük a kórház elleni rakétacsapásban haltak meg.

A Nyugat élesen elítélte Oroszországot a támadás miatt. Különböző jelentések szerint legalább négy gyermek, akiket a kórházban ápoltak, meghalt, amikor az épület egy része összeomlott. Félő, hogy további emberek rekedtek a romok alatt.

Az oroszok tagadták, hogy rakétájuk eltalálta volna a kórházat, azt állítva, hogy a kórházat egy ukrán rakéta találta el. A rakétacsapásról készült videófelvételeken jól kivehető orosz rakéta képe mellett az ukrán hírszerzés és magas rangú ENSZ-tisztviselők is egyértelművé tették, hogy minden megállapítás szerint a kórházat Oroszország vette célba.

Irán tehette el láb alól a Kreml szíriai csúcskémét

Luna al-Shibl, a szíriai elnök főtanácsadója és állítólagos szeretője volt.