Az amszterdami Anne Frank-szobrot sem kímélte az Izrael-ellenes csőcselék

Semmi sem szent a Gázáért aggódó huligánoknak.

A holokauszt áldozatának, Anne Franknak a szobrára kedden vörös festékkel fújták fel a „Gáza” feliratot – közölték holland politikusok.

Stijn Nijssen amszterdami képviselő az X-en azt írta, hogy szégyenletes dolog a Rivierenbuurt városrész parkjában lévő holokauszt-emlékmű megrongálásával felhívni a figyelmet a palesztin ügyre.

Stijn Nijssen on X (formerly Twitter): „Het Anne Frank beeld op Merwedeplein in de Rivierenbuurt is beklad met de tekst ‘Gaza’ door een vandaal. Werkelijk beschamend dat iemand aandacht denkt te vragen voor de Palestijnse zaak door een afbeelding van Anne Frank, internationaal symbool van de Holocaust, te besmeren. pic.twitter.com/LYiwlSdoUR / X”

Het Anne Frank beeld op Merwedeplein in de Rivierenbuurt is beklad met de tekst ‘Gaza’ door een vandaal. Werkelijk beschamend dat iemand aandacht denkt te vragen voor de Palestijnse zaak door een afbeelding van Anne Frank, internationaal symbool van de Holocaust, te besmeren. pic.twitter.com/LYiwlSdoUR

Femke Halsema, Amszterdam polgármestere felszólította az esetleges szemtanúkat, hogy tegyenek bejelentést a rendőrségen, és azt mondta, hogy nincs mentség egy ilyen akcióra.

„Ez a fiatal lány, akit 15 éves korában a nácik oly brutálisan meggyilkoltak, minden nap emlékeztet minket és városunkat az emberségre és a szelídségre a legnehezebb körülmények között is.

Bárki is volt, szégyellje magát!”

– írta Halsema az Instagramon. „Egyetlen palesztinnak sem segítettek azzal, hogy bemocskolták az ő értékes szobrát.”

Muszlim biztonsági őr zaklatott egy volt izraeli túszt Amszterdamban

Durván megalázták a repülőtéren az izraeli nőt és társait.

Hollandiai egyetemen is tombolnak a Hamász-párti tüntetők

32 palesztin-párti tüntetőt tartóztatott le a holland rendőrség az Amszterdami Egyetemen kitört zavargások miatt.