Jerusalem Post: Budapest lehet az izraeli befektetők következő célpontja

yellow cable train

A Metrodome Group elindította első izraeli képviseleti irodáját, amely izgalmas lehetőséget kínál a befektetőknek Budapesten, Magyarország pezsgő üzleti és kulturális központjában – írja a JPost.

Az izraeli lap szerint Németország, Portugália, Görögország, Ciprus és Grúzia után az izraeli ingatlanbefektetőket érdeklő következő sláger Budapest, Magyarország fővárosa lehet, amely a világon az egyik leglelkesebb támogatója Izraelnek még a nehéz időkben is.

A Metrodome Group, amely 1996 óta tevékenykedik a budapesti ingatlanpiacon, és több mint 8000 lakást épített, most indítja első izraeli képviseletét, hogy összekösse a magyar főváros potenciális befektetési lehetőségeit az izraeli befektetőkkel.

A Metrodome szerint Budapest viszonylag közel van, és rendkívüli ingatlanérték-növekedést mutat olyan ismert alternatívákhoz képest, mint Románia vagy Németország. A befektetőknek kínált ingatlanügyletek között szerepelnek meglévő projektek vagy olyan előértékesítési lehetőségek, ahol a csoport egyszerre a fejlesztő és eladó.

Az izraeli válogatott továbbra is Magyarországon játssza a hazai mérkőzéseit

Franciaország és Olaszország is Budapestre látogat, és könnyen lehet, hogy Belgium is így tesz.

Miért Budapest?

A JPost szerint az izraeli befektetők több okból is érdeklődnek: az izraeliek számára vonzó áron elérhetőek az ingatlanok, amelyek a kultúrában, gasztronómiában és számos más látnivalóban gazdag városban találhatók;

az itt lévő ingatlanok biztonságosak és kitűnő növekedési potenciállal rendelkeznek.

A lap további okként sorolja fel a magyarországi lakásárak az elmúlt években gyorsuló növekedését. A 2022-es évben 22%-kal, konkrétan Budapesten pedig 33,7%-kal ugrottak meg. A régió más városaihoz, például Bécshez, Prágához vagy Varsóhoz képest a piacra lépési árak alacsonyabbak, és más piacokkal, például Görögországgal összehasonlítva a magyar piac stabilnak számít.

A lap megemlíti még, hogy Magyarország aranyvízumot kínál a befektetőknek. Az aranyvízum száznyolcvan napon belül, kilencven napot meghaladó tartózkodásra jogosít fel, valamint többszöri beutazásra, és értelemszerűen a vendégbefektetői tartózkodási engedély igénylésére. Ha utóbbit az érintett megkapta, szabadon mozoghat a schengeni térség teljes területén.

A vendégbefektetői tartózkodási engedély érvényességi ideje legfeljebb 10 év, ez azonban további 10 évvel meghosszabbítható.

Sőt, a magyar jogrendszer lehetőséget ad a családegyesítésre is, ha az aranyvízummal, tartózkodási engedéllyel rendelkező befektető úgy kívánja.

A Budapest mellett szóló érvek között a lap felsorolja még a palesztinbarát tüntetések betiltását, a kormány bevándorláspolitikáját és a közbiztonságot, valamint azt, hogy mintegy 1200 izraeli diák él, tanul és bérel lakást Budapesten és a környező városokban.

Török kézbe kerül a Dohány utcai Zsinagógával szomszédos épület

A 25 ezer négyzetméteres ház vételára 18,5 millió euró, azaz mintegy 7,2 milliárd forint.

„Ez most az egyik legjobb befektetési ingatlansláger”

Omer Zarzevsky, a Metrodome izraeli képviselője kijelentette, hogy az általuk befektetésre kínált ingatlanok megfelelnek az izraeli befektetők igényeinek.

„Az ingatlanok a legmagasabb színvonalon vannak berendezve, azonnal bérbe adhatóak.

A BSR Bnei Brak-i irodánkból kísérjük az érdeklődőket az első találkozótól az átadásig, átfogó, személyes és széleskörű támogatást biztosítva, így a befektetők kényelmesen és biztonságosan fektethetnek be” – mondta.

Zarzevsky szerint ez különösen fontos most, amikor az izraeliek olyan úti célokat keresnek,

ahol szabadon utazhatnak anélkül, hogy titkolniuk kellene izraeli identitásukat, továbbá szimpátiát és empátiát élveznek, és még sok kiváló kóser éttermet is találnak.”

Goldbergerék honosították meg itthon plázázást – a Párisi Nagy Áruház története

Goldberger Sámuel, a kiváló érzékkel megáldott üzletember, francia mintára hozta létre az ország első modern nagyáruházát az Andrássy úton.