Török kézbe kerül a Dohány utcai Zsinagógával szomszédos épület

A legutóbbi tervek szerint egy 291 szobás hotelt akartak építeni most tulajdonost váltó Dohány utca 10. helyén.

Az ingatlant jelenleg egy spanyol cég birtokolja, azonban már nem sokáig lesz így, ugyanis a legújabb információk szerint a török Polat Group veszi meg.

A 25 ezer négyzetméteres ház vételára 18,5 millió euró, azaz mintegy 7,2 milliárd forint, melyet két részletben folyósít a vállalat

szúrta ki a 444.hu.

Legutóbb még egy 291 szobából álló luxushotelt szerettek volna építeni a Zsinagógával szomszédos ingatlan helyére.

Két hétre Október 7. térnek nevezték át a Dohány utcai zsinagóga előtti teret

A Hamász palesztin terroristái által Izraelben elkövetett támadás áldozatainak emlékére.

A 24.hu összefoglalója szerint az épületet az ezredforduló környékén Tordai Péter, a Mazsihisz egykori elnöke vette meg, a hozzá kapcsolódó Síp utca. 8. és 10. számú házakkal együtt. Az ingatlant eredetileg átjáróháznak szánták.

A felvásárlás után Tordai passzázst és luxuslakásokat tervezett a területre, ami a Herzl Passage nevet kapta volna. A beruházás miatt azonban Feldmájer Péter az akkori Mazsihisz-elnökkel vitába keveredett, a terveket pedig végül a világválság miatt elvetették. Az ingatlanok kerültek spanyol kötődésű cégekbe.

Adnan Polat, az ingatlant felvásárló török cég birtokosa korábban még Orbán Viktor vendége is volt Felcsúton. Ugyanez a cég építette fel többek között a Kárpát utcai Duna Pearlt is.

Gyönyörű mikvét avattak Miskolcon

A zsidó hitközségek közös összefogással avattak mikvét Miskolcon.