Az izraeli válogatott továbbra is Magyarországon játssza a hazai mérkőzéseit

Az UEFA honlapja szerint az izraeli válogatott az országban fennálló háborús helyzet miatt az ősszel is Magyarországon játssza hazai mérkőzéseit, ami azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligája-csoportjából Franciaország és Olaszország is Budapestre látogat, és könnyen lehet, hogy Belgium is így tesz – írja a Nemzeti Sport.

Az NS cikkéből kiderül, hogy a Nemzetek Ligája A-ligájának 2. csoportjában Izrael labdarúgó-válogatottja Belgiummal, Franciaországgal, valamint Olaszországgal került össze, a sorsolás szerint az olaszokkal szeptember 9-én, a franciákkal október 10-én, míg a belgákkal november 17-én mérkőzik meg pályaválasztóként.

A közel-keleti ország csapata a kialakult háborús helyzet miatt továbbra sem tudja hazai környezetben lejátszani a mérkőzéseit. Az UEFA – az izraeli szövetség kérésének eleget téve – Magyarországot jelölte ki semleges meccshelyszínnek, így az NL-mérkőzések otthona Budapest lesz, az UEFA honlapján a szeptemberi és az októberi mérkőzés helyszíneként már a Bozsik Arénát tüntették fel, a novemberi, belgák elleni mérkőzésnél még nem szerepel stadion.

A korszerű kispesti komplexum nyolcezer néző befogadására alkalmas, és a csapatneveket figyelembe véve a telt ház szinte előre garantálható.

Nem először fordul elő, hogy Izrael hazánkban rendez mérkőzéseket, tavaly novemberben előbb Svájc, majd Románia elleni Európa-bajnoki selejtező keretében volt összecsapás Felcsúton, a Pancho Arénában.

Izrael kizárását vizsgálják a nemzetközi labdarúgó-szövetség szakértői

„Ennél nagyobb szégyen nincs is” – nyilatkozta az Izraeli Labdarúgó Szövetség elnöke.