Holtan találták a rejtélyes körülmények között eltűnt izraeli férfit és párját

A Fülöp-szigeteki hatóságok közel két hét intenzív keresés után szombat reggel fedezték fel Jichák Cohen és élettársa, Geneva Lopez holttestét a Tarlac tartománybeli Capas városában. A pár rokonai azonosították őket, és az izraeli nagykövetség segít Cohen holttestének Izraelbe való hazaszállításában.

A 37 éves izraeli Cohen a Fülöp-szigeteken tűnt el párjával, Geneva Lopezzel, egy 27 éves filippínó modellel együtt.

A Fülöp-szigeteki beszámolók szerint Lopez húga, Joni volt az, aki jelentette a rendőrségnek, hogy körülbelül két hete nem tudtak kapcsolatba lépni velük. A rendőrség jelentése szerint június 21-én, 15 óra körül szakadt meg a kapcsolat a párral.

A várostól nem messze találtak egy kiégett és elhagyott autót, amely feltehetően az Angeles Cityben élő páré volt.

A holttesteket egy távoli területen lévő kőbányában fedezték fel, az eset körülményeit még vizsgálják.

A múlt héten Jichák testvére, Janiv a Ynetnek elmondta, hogy Jichák elment találkozni valakivel, akit már több éve ismert, és azóta nem hallott felőle senki. „A nővérem egy órával korábban beszélt Jichák, és ő nem említette a találkozót, mert nem volt semmi különös. Nem látott semmi veszélyt abban, hogy elmenjen erre a találkozóra”.

Botrány: Törökország nem segített egy bajba jutott izraeli repülőgépen

Az El Al kényszerleszállást végrehajtó gépe végül görög segítséggel jutott el Tel-Avivba.

Janiv elmagyarázta, hogy a bátyja már többször találkozott ezzel a személlyel a múltban. „Pár évvel ezelőtt pénzt adott neki kölcsön, amikor az édesanyja beteg volt, és a férfi soha nem adta vissza a pénzt. Megszervezett vele egy találkozót, és azt mondta neki, hogy a kölcsönért cserébe földet ad neki. Jicháknak és a társának, azon a földdarabon kellett volna találkozniuk, amelyről azt mondta, hogy a kölcsönért cserébe odaadja neki”.

A helyiek megkeresése után a Cohen család rájött, hogy Jichákot valószínűleg átverték, és bizonytalan volt, hogy élve megússza-e a dolgot.

„Amennyire mi tudjuk, ez egy újabb átverés volt, ami korábban már sokakkal megtörtént. Rájöttünk, hogy ez nem ritka eset arrafelé”

– mondta Janiv, hozzátéve, hogy a Fülöp-szigeteken sok ember eltűnik, az emberrablók pedig váltságdíjat követelnek a szabadon bocsátásukért.

„Ez a módszerük, hogy olyan embereket vegyenek célba, akik sikeres üzletemberekké válnak” – tette hozzá a család, elárulva, hogy a Jichák hét éve élt a Fülöp-szigeteken, és menyasszonyával házasodni készültek.

“Csak embereket látunk szívesen” – ordították egy zsidó családnak Vietnámban

Durván diszkriminálták a világ legnépszerűbb ortodox zsidó családi vlogjának készítőit, és két kisgyermeküket.