“Csak embereket látunk szívesen” – ordították egy zsidó családnak Vietnámban

Egy zsidó családot kirúgtak egy boltból a vietnami Hanoiban, miután a tulajdonos kijelentette: „Az én boltom nem fogad be embereket az önök országából”.

Dani Namdar és felesége, Raizel, az önjelölt „hászid nomádok” és a világ legnépszerűbb ortodox zsidó családi vlogjának készítői, két kisgyermekükkel, a 3 éves Mendellel és az 1 éves Levvel látogattak el Hanoi híres Train Streetjére, amikor egy dühös bolttulajdonos antiszemita sértéseket kezdett el rájuk zúdítani.

A hónap elején történt incidens két részletben került fel az Instagramra, és már több mint 40 ezer megtekintést ért el.

Az első videó képaláírásában Namdars azt írta: „Ez nem Németország 1938-ban. Ez egy ‘Pro-Palesztina’ boltos Vietnamban tegnap. Azt mondod, hogy az anti cionizmus nem zsidóellenes? Hanoiban a híres vonatsíneken lazultunk egy fotózás miatt, amikor egy ‘Pro-Palesztin’ bolttulajdonos fenyegetni kezdte a gyerekeinket, amint meglátta Mendel kipáját.”.

A videón, amelynek címe: „CSALÁDUNKAT KIŰZTÉK AZ ÜZLETBŐL, AMIÉRT ZSIDÓK VAGYUNK”, a vietnami bolt tulajdonosát felvették, amint a családdal kiabál, akik éppen fotózkodtak az üzlete előtti asztaloknál.

Takarodj a boltomból. Kifelé! Ne ülj ott. Az én boltom nem fogad be embereket az önök országából” – mondta a bolt tulajdonosa a családnak.

Amikor Dani megkérdezte, hogy a családot azért dobták-e ki, mert zsidók, a bolt tulajdonosa tagadta a vádat: „Nem, nem, nem. Nem látom szívesen”.

A második videó, amelynek címe „2. rész: ‘PRO-PALESZTINIA’ kidobnak minket az üzletből, mert zsidók vagyunk”, azt mutatja be, hogy ugyanaz a tulajdonos középső ujjat mutat a családnak, miközben azt mondja: „Szabad Palesztinát”, és „Csak embereket, kutyákat és macskákat látunk szívesen”.

Dani ezután megkérdezte, hogy „embernek tekintik-e őt, amiért zsidó”, ám a kérdésre nem kapott választ.

Bocsánatot kér az izraeli családot kidobó párizsi szálloda vezetője

És kirúgta a recepcióst.