Botrány: Törökország nem segített egy bajba jutott izraeli repülőgépen

Az El Al kényszerleszállást végrehajtó gépe végül görög segítséggel jutott el Tel-Avivba.

Az El Al egyik járata vasárnap orvosi vészhelyzet miatt Törökországban kényszerleszállást hajtott végre, azonban a nemzetközi légiközlekedési törvények nyilvánvaló megsértésével nem engedték tankolni a repülőtéren.

Az El Al 5102-es számú, Varsóból Tel-Avivba tartó járatát helyi idő szerint délután 3 óra körül Antalyába irányították át, miután egy utas rosszul lett és sürgős orvosi ellátásra szorult.

A leszállás után az utast a repülőgépről egy helyi kórházba szállították.

A következő három órában a török repülőtér tisztviselői visszautasították a légitársaság kérését, hogy a járatot a kifutópályán feltöltsék, hogy folytathassa útját Tel-Avivba.

Később a járat vasárnap este Rodoszra repült üzemanyag-utántöltés céljából, majd onnan folytatta útját Izraelbe.

Erdoganék őrizetbe vették egy izraeli rendőrnő édesapját

Aggasztó fejlemények a Hamász-barát kormány vezette Törökországból.

„A Varsóból Tel Avivba tartó LY5102-es járaton történt orvosi incidenst követően a járat a törökországi Antalyában szállt le, és az utast sürgős orvosi ellátás céljából leszállították a repülőgépről. A járat személyzete felkészült a Tel-Avivba tartó út folytatására, de a helyi dolgozók megtagadták az El Al gépének üzemanyaggal való feltöltését, annak ellenére, hogy az orvosi vészhelyzet miatt szállt le – közölte az El Al a JNS-hez eljuttatott írásbeli nyilatkozatában.

„Ha ez nem győzi meg az utazókat arról, hogy ne a Turkish Airlines-szal repüljenek, amikor újraindítják a Tel-Avivba tartó járatokat, akkor nem tudom, mi más fogja” – mondta a JNS-nek Mark Feldman, a Diesenhaus Tours jeruzsálemi igazgatója.

„Semmi bajom a török néppel, de a Turkish Airlines tulajdonosa egy antiszemita despota, akit mindenáron kerülni kellene.”

Mossa kezeit a zsidó utasokat zaklató londoni repülőtér

Palesztin zászlós jelvényt viselő alkalmazottak pécéztek ki egy zsidó utazót. A repülőtér szerint minden szabályosan történt.

A török elnök ágyba fekszik minden Izraelt elpusztítani kívánó terroristával

Erdogan most éppen az Irán-csatlós libanoni terroristák mellett állt ki. Izrael nem is hagyta szó nélkül.