Iráni tábornok: Izrael elleni következő támadás „teljes győzelmet hoz majd”

Amir Ali Hajizadeh tábornok, az Iráni Forradalmi Gárda légierejének parancsnoka hétfőn talákozott Gázában likvidált Hamász-terroristák családtagjaival, akiknek azt mondta, hogy az Iszlám Köztársaság kész újabb támadást indítani a zsidó állam ellen, hasonlóan az áprilisi nagyszabású rakéta- és dróncsapáshoz.

„Várjuk az alkalmat az ‘Igazi ígéret II-re’ … amelyben nem tudom, hány rakétát lőnek ki” – mondta az Iszlám Forradalmi Gárda légierejének parancsnoka, dandártábornok. Amir Ali Hajizadeh az Iránba látogató terrorista-családtagoknak.

Hajizadeh szerint Irán következő támadása „a palesztin nép teljes győzelméhez fog vezetni”.

Az Iráni az Iszlám Köztársaság „Igazi ígéretnek” nevezi az április 13-i, példátlan, több mint 300 ballisztikus rakétát, cirkálórakétát és öngyilkos drónt felhasználó, Izrael elleni támadását.

Teherán szerint a támadás megtorlás volt Mohammad Reza Zahedi, az Iszlám Forradalmi Gárdista Hadtest szíriai és libanoni Kudsz-erőinek parancsnoka április 1-jei, Izraelnek tulajdonított meggyilkolásáért.

Hajizadeh nyilatkozata néhány nappal azután hangzott el, hogy az Iszlám Köztársaság Izrael megsemmisítésével fenyegetőzött, ha Izrael teljes körű megtorló hadjáratot indít a libanoni Hezbollah terrorszervezet ellen, mely az elmúlt hónapokban rakéták százait lőtte ki a zsidó állam északi részére.

Izrael figyelmeztet: Irán az egész Közel-Keletet az uralma alá akarja hajtani

Benjamin Netanjahu szerint Jordánia és Szaúd-Arábia lehetnek Teherán következő célpontjai.