Izrael figyelmeztet: Irán az egész Közel-Keletet az uralma alá akarja hajtani

Netanjahu azt mondta egy amerikai tábornokokból álló küldöttségnek, hogy a Hamász elpusztítása az első lépés a Közel-Kelet uralmának meghiúsítására irányuló iráni tervek „meghiúsítása” felé.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök figyelmeztette az Izraelbe látogatóba érkező egykori amerikai tábornokokat és admirálisokat, hogy Irán olyan közel-keleti rezsimek megdöntésére törekszik, mint Jordánia és Szaúd-Arábia, és hogy tervük megállításának első lépése a Hamász legyőzése.

A tel-avivi védelmi minisztérium főhadiszállásán tartott megbeszélésen Netanjahu elmondta az amerikai küldöttségnek, hogy a folyamatban lévő „hétfrontos” konfliktust Izrael főellensége, Irán irányítja, amely regionális szomszédait akarja meghódítani.

„A céljuk egy kombinált szárazföldi offenzíva különböző irányokból, rakétatámadással párosulva. Kaptunk egy lehetőséget, hogy ezt meghiúsítsuk” – mondta Netanjahu. „Az első követelmény, hogy elvágjuk az egyik kezet, a Hamászt”.

„Hosszú harc elé nézünk, de megszabadulunk tőlük”

– tette hozzá.

A színfalak mögött: Izrael titokban tárgyalt az arab államok katonai vezetőivel

Az Axios azt is megtudta, hogy mely arab államok vettek részt a Bahreinben tartott találkozón.

Netanjahu elmondta, hogy Izraelnek „az iráni terrortengely többi elemét is el kell rettentenie”.

„A tengellyel is foglalkoznunk kell” – mondta, azzal érvelve, hogy az Irán által támogatott szövetség „a Közel-Kelet meghódítására törekszik… Szaúd-Arábia meghódítására, az Arab-félsziget meghódítására”.

„Ez csak idő kérdése”

– tette hozzá.

„Mi áll az útjában?” – tette fel a kérdést. „A ‘kis sátánok’ – azok vagyunk mi” – tette hozzá, utalva az Irán által Izraelre használt gúnynevet.

Netanjahu szerint Irán később a „közepes méretű sátánok” – Európa -, majd az amerikai „Nagy Sátán” ellen tervez támadást.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Izraeli politikus: Irán két éven belül megpróbálja kiirtani Izrael népét

„A döntés már megszületett” – nyilatkozta Avigdor Liberman.