Novák Előd háborús bűncselekményekkel vádolja az IDF-ben szolgáló magyarokat

A Mi Hazánk képviselője az izraeli hadseregben szolgálókat büntetné – írja a 24.hu.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és parlamenti képviselője arról kérdezte Tuzson Bence igazságügyi minisztert, hogy indult-e háborús bűncselekmény miatt magyarországi eljárás az izraeli hadseregben szolgáló magyarok ellen. A Mi Hazánk alelnöke idézte a Btk.-t, amelyben háborús bűncselekményekként ez szerepel:

146. § (1) Aki a Magyarország területén idegen fegyveres szervezetbe – szövetséges fegyveres erőn kívül – katonai szolgálatra, katonai érdekű egyéb szolgálatra toboroz, vagy ilyen szolgálatra vállalkozókat közvetít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő az a magyar állampolgár, aki – szövetséges fegyveres erőn kívül – nemzetközi vagy nem nemzetközi fegyveres összeütközésben részt vevő idegen fegyveres szervezetbe önként belép, erre ajánlkozik, vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen vesz részt.

Antiszemita barátok, mazsola és anális szex – Novák Előd bizarr magyarázkodása

„Vannak antiszemita barátaim, és akkor mi van?” – nyilatkozta a Mi Hazánk képviselője az Ultrahang Plusznak.

A fentiek alapján Novák Előd arra várt választ, hogy

„hány magyarországi büntetőeljárás indult magyar állampolgárokkal szemben a gázai népirtásért is felelős Izrael fegyveres erejébe való belépés, erre ajánlkozás vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen való részvétel miatt?

Ha nem indult, miért nem? Mi a helyzet a kettős állampolgárokkal kapcsolatban?”

A 24.hu tudósítása szerint Répássy Róbert államtitkár nem minősítette a kérdést, csak szűkszavúan annyit válaszolt, hogy a Novák Előd által állított bűncsekemény ügyében a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 3.§ (3) bekezdése értelmében a büntetőeljárás megindítását a legfőbb ügyész rendelheti el.

Novák Előd ezt követően Polt Péterhez fordult, a legfőbb ügyésznek is feltette ugyanazt a kérdést.

„Először legyen tisztában a náci karlendítés történelemben tapasztalt következményeivel, majd döntse el magában, hogy

a jobboldali radikális vagy a progresszív szélsőbal politika kottáját fújva akar szavazatokat szerezni, különben továbbra is marad vele kapcsolatban a virtgli antiszemita megítélés”

– kommentálta lapunk megkeresésére Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára Novák felszólalását.

Magyar Péter népszerűsége miatt kezdett újra zsidózni a Mi Hazánk?

Novák Elődék elővették a régi, „jól bevált” zsidó- és Izrael-ellenes üzeneteiket, hogy megakadályozzák szavazóik átpártolását a Tisza Párthoz.

A hazudozó palesztin nagykövettel találkozott a zsidózó Novák Előd

Gázai „népirtásról” és „izraeli terroristákról” beszélgettek a felek. A Hamászról természetesen nem esett szó.