Kitiltotta az izraelieket egy „antirasszista” vegán étterem

person holding plate with vegetables

A spanyolországi Madridban található Oveja Negra nevű vegán étterem a bejáratánál egy „ANTI-CIONISTA ZÓNA” feliratú táblát helyezett el a palesztin zászló mellett. Ironikus módon a tábla tetején az áll: „ZONE ANTI -RACISTE”, azaz „antirasszista zóna”.

Miután a tábláról készült képek elkezdtek terjedni az X-en (korábban Twitter), az étterem az Instagram-oldalán is közzétett egy nyilatkozatot, amelyben kijelentette, hogy ők egy „anti-cionista bár”.

„Aki nem látja, hogy ami Palesztinában történik, az népirtás, az ne lépjen be az ajtónkon” – írta az étterem az Instagram-posztban.

„Éljen a palesztin nép harca, a fegyverkereskedelem és az Izraellel való kapcsolatok megszüntetése”.

Az étterem rasszista felirata sok izraelit feldühített, akik megjegyezték, hogy hasonlít a náci táblákra, amelyek megtiltották a zsidóknak, hogy belépjenek a német létesítményekbe. „1930-as évekbeli hangulat” – állt az egyik kommentben.

Ben Yahav Nabet, egy izraeli, aki nyolc éve él Madridban, szombaton elmondta, hogy amikor az étteremben járt, kérdőre vonta a személyzetet. „Egy vegán barátom, aki a múlt héten az étteremben evett, mesélt nekem a tábláról, ezért tegnap odamentünk, hogy megértsük, mi folyik ott. Bementem és megkérdeztem, miért tették ki azt a táblát, mire az egyik alkalmazott elkezdett kiabálni velünk”.

Arab férfiak támadtak egy békésen sétáló kipás zsidóra Barcelonában

Az izraeli férfi kórházba került a támadás után. Videó is készült a támadás pillanatáról.

„Elmondtam nekik, hogy büszke cionista vagyok, és hogy a tábla rasszista és antiszemita, és el kellene távolítani. Ezt megtagadták.

Kiabáltak velünk, és azzal vádoltak, hogy gyerekgyilkosok vagyunk”

– tette hozzá.

Nabet nem adta fel, és hívta a rendőrséget. „A rendőrök jöttek és megkérdezték tőlem, hogy mi az a cionista. Rákerestek a Google-ra, hogy megértsék, hogy ez egy mozgalom vagy bármi más. Megmutattam a rendőrnek a bejáratnál lévő táblát, amely szerint ez egy liberális és nem rasszista hely, amely mindenki számára alkalmas, kivéve a cionistákat. Mindenki ehet ott, kivéve egy bizonyos csoportot”.

Nabet azt is megosztotta, hogy az étterem rasszizmusa és a személyzet reakciója megrázta őt. „Az egész testem fájt, sírva távoztam. Az incidens lesújtott. Nem hülyék, erre nincs hihető magyarázat. Megkérdeztem a rendőrtisztet, hogy tudja-e, mit jelent a ‘folyótól a tengerig’ (palesztinbarát szlogen, amely Izrael felszámolására szólít fel). Elmagyaráztam, hogy ez olyan, mintha a spanyol zászló helyett egy marokkói zászlót tennének ki. Azt tervezem, hogy feljelentést teszek, és minden lehetséges segítséget megköszönnék. Nem engedhetik meg, hogy ilyen feliratot helyezzenek el a falon”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Ez gyors volt: Megbukott az Izrael kiirtását szorgalmazó spanyol politikus

Hatalmas pofonba szaladt bele Yolanda Díaz pártja.