Arab férfiak támadtak egy békésen sétáló kipás zsidóra Barcelonában

Yotam Eyal azt mondja, hogy egy csoport arab férfi gúnyolódni kezdett vele, miután meglátta a kippáját, majd egyikük hátulról fejbe vágta.

Egy izraeli férfit vasárnap Barcelonában sétálás közben megtámadták zsidósága miatt.

Yotam Eyal egy videót tett közzé az X-en arról, ami a vasárnap történt támadást rögzítette.

A videón több férfi is látható, amint azt kiabálják Eyalnak, hogy „Fuck Israel”, majd az egyik támadó hátulról fejbe vágja, és kirúgja a kezéből a telefonját.

Az izraeli férfi elmondta, hogy a támadói arabok voltak, véleménye szerint a konfrontáció az általa viselt kippa miatt kezdődött.

„Megérkezett a rendőrség, kórházba kerültem, és jól vagyok”

– írta. „Meg fognak fizetni ezért a támadásért, már dolgozom rajta”.

Spanyolország a Hamász elleni háború kitörése óta az egyik legkritikusabb európai nemzet Izraellel szemben.

Múlt héten Madrid engedélyt kért az ENSZ bíróságától, hogy csatlakozhasson Dél-Afrika ügyéhez, amely népirtással vádolja Izraelt a Gázai övezetben.

Dél-Afrika tavaly év végén nyújtotta be keresetét a Nemzetközi Bírósághoz, azt állítva, hogy Izrael megsértette a népirtásról szóló egyezményt a Hamász terrorcsoport elleni műveletei során a Gázai övezetben. Spanyolország kérése volt a Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök kormányának legutóbbi lépése a palesztinok támogatására.

Spanyolország, Írország és Norvégia május 28-án hivatalosan elismerte a palesztin államot a három nyugat-európai ország összehangolt erőfeszítése keretében, amit Benjámin Netanjahu miniszterelnök „a terror jutalmazásának” nevezett.

Bár Sánchez elítélte a Hamász október 7-i brutális mészárlását, és csatlakozott a megmaradt túszok hazatérését követelő felhívásokhoz, Jiszráel Katz izraeli külügyminiszter azt mondta, hogy a palesztin állam elismerésével Sánchez kormánya „bűnrészes a zsidók elleni népirtásra és háborús bűnökre való felbujtásban”.

Egyiptomiak támadtak izraeliekre a budapesti Szimpla Kertben

„A mai az utolsó éjszakátok Budapesten” – mondta az egyik egyiptomi.

Kétmillió palesztin kérhet menedékjogot Spanyolországban

A diplomaták szerint „beláthatatlan következményekkel járó hibát” követett el a spanyol kormány.