A TEV feljelentette a Hamász-terrort mentegető Bencsik Andrást 

Döbbenetes nyilatkozatot tett a Demokrata főszerkesztője: szerinte a palesztin terroristák csak „kitörtek a gettóból”, az izraeli hadsereg válasza pedig „gyakorlatilag egy népirtás” volt. A TEV feljelentette az újságírót. 

Régen hallott, de ismerős tónusban szólalt meg a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorában az Izrael és a Hamász háborújával kapcsolatban. Bencsik András azt mondta, hogy amikor tavaly október 7-én a palesztin terroristák

„elég nagy pusztítást végeztek, hát kitörtek a gettóból”, az izraeli válasz „gyakorlatilag egy népirtás” lett, amely szerinte jelenleg is zajlik.

A hetilap főszerkesztője azt állította, Izrael annyi civilt mészárolt le, hogy az mindenkinek, még az Egyesült Államoknak is a torkán akadt.

Mint fogalmazott, „az sem volt piskóta”, amit az iszlamisták műveltek az izraeli áldozataikkal, de szerinte a Hamász nem ok nélkül követte el a terrortámadást, „mert rohadt dolog gettóban élni generációk óta”. Izrael viszont „egy rendkívül rossz agresszív választ” adott, amelyik egyre „brutálisabb ellenhatást” vált ki.

Bencsik András mindezzel nem kevesebbet állít, mint hogy a palesztinok állítólagos „gettóléte” kellő indokot szolgáltathat 1200 férfi és nő, idős és gyermek legbrutálisabb lemészárlására, megcsonkítására, megerőszakolására, részben élve történő elégetésére, kisbabák lefejezésére, 240 civil túsz Gázába hurcolására. A gettó szó használatával a palesztinokat láttatja „új zsidókként”, ráadásul hazugságot állít:

a palesztinok nem gettóban, hanem a ciszjordániai területeken túlnyomórészt az autonóm Palesztin Hatóság, Gázában az általuk választott Hamász terrorszervezet uralma alatt élnek.

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) a leghatározottabban visszautasítja ezeket a hazug, cinikus és antiszemita szavakat, amelyek mintha bizarr módon a szélsőbaloldal, az ENSZ és némely elfogult jogvédő narratívájából kerültek volna át a Demokrata főszerkesztőjének szájába.

Bencsik András megértést mutat a holokauszt óta legsúlyosabb zsidóellenes tömeggyilkosság elkövetői iránt, miközben – minden dokumentálható ténnyel ellentétben – népirtással vádolja a védekező háborút folytató, a civileket kímélni igyekvő Izraelt.

Az izraeli kormányt tömeggyilkosozza a 444

Ács Dániel szerint az izraeli kormány a Hamászhoz hasonló szélsőséges és tömeggyilkos szervezet.

A beszélgetés során Bencsik András Izrael és a Hamász kapcsolatáról elmélkedik, mely során olyan nyilatkozatokat tesz (6 perc 40 másodpertől), amelyben – egyebek mellett – kiemeli, hogy a Hamász nem ok nélkül követett el terrortámadást Izrael ellen, mivel „rohadt dolog gettóban élni generációk óta.”

Álláspontunk szerint ezen nyilatkozat mintegy legitimálja a Hamász borzalmas tettét, amely során bizonyítottan több mint 1000 embert, köztük rengeteg civilt, gyermeket brutális kegyetlenséggel megerőszakoltak, meggyilkoltak, többeket elraboltak és a mai napig fogságban tartanak.

A hivatkozott mondat véleményünk szerint kihívóan közösségellenes, a társadalmi együttélés szabályaival, közösségi normákkal nyíltan szembehelyezkedik, és alkalmasak arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen. Ezeket alátámasztja az is véleményünk szerint, hogy a megjelenés óta számos jelzés érkezett felénk is, melyekben az emberek vallási hovatartozásra tekintet nélkül fejezik ki megdöbbenésüket és nemtetszésüket.”

Magyar Péter népszerűsége miatt kezdett újra zsidózni a Mi Hazánk?

Novák Elődék elővették a régi, „jól bevált” zsidó- és Izrael-ellenes üzeneteiket, hogy megakadályozzák szavazóik átpártolását a Tisza Párthoz.

Alapítványunk ezért feljelentést tett Bencsik András ellen garázdaság szabálysértés miatt. A hivatkozott mondat véleményünk szerint kihívóan közösségellenes, a társadalmi együttélés szabályaival, közösségi normákkal nyíltan szembehelyezkedik, és alkalmasak arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen.

A hetilap főszerkesztőjének nyilatkozata ráadásul szöges ellentétben áll a magyar kormány által hosszú ideje hangoztatott, Izrael és a magyar zsidóság melletti elkötelezettségével.

Jól emlékszünk azonban, hogy Bencsik nem először hangoztat antiszemita, kirekesztő gondolatokat. A kilencvenes évek közepén még azt hirdette, hogy „Magyarországon a fő ellentét a nemzeti és a kozmopolita törekvések között” áll fenn, „a szabad demokraták tudatosan erősítik zsidó imázsukat”. Őtőle származik az a meglátás, hogy „az a szolid tőke, amit a zsidók Auschwitz után megkaphattak, kimerült”, és „a világnak ma már jogában áll, hogy a zsidókkal úgy beszéljen, mint bárki mással.” Könyvesboltjában testvérével együtt holokauszttagadó könyveket és videókat árusított. 2002-ben egy tál fekáliához hasonlította Kertész Imre Nobel díját.

2007-ben egyik alapítója volt a Jobbikhoz kötődő, paramilitáris Magyar Gárdának.

Kormánypárti és ellenzéki politikusoktól, véleményvezérektől egyaránt elvárjuk, hogy ha Izraelről, a zsidóságról nyilatkoznak, akkor azt csakis felelősséggel, szigorúan a tényekre alapozva tegyék, kerülve az egyoldalú, hazug kinyilatkoztatásokat, az uszítást és a gyűlöletkeltést.

Bencsik Andrást emlékeztetnénk az írástudók felelősségére éppúgy, mint az idei Békemenet jelszavára: „Eddig, és ne tovább!”

Bencsik András kérjen bocsánatot a magyar katonáktól!

A Demokrata című kiadvány főszerkesztőjének állításaival ellentétben, a Magyar Honvédség katonái Koszovóban a „jó oldalon” állnak. Vélemény.