„Ismerkedjetek meg a Koránnal” – üzente az amerikai diákoknak Izrael ősellensége

Támogatásáról biztosította Irán legfőbb vallási és politikai vezetője csütörtökön az Egyesült Államok egyetemein a palesztinok mellett tüntető diákokat.

„Kedves amerikai egyetemi hallgatók, azt tanácsolom nektek, hogy ismerkedjetek meg a Koránnal”

írta Ali Hamenei az X-en angol nyelven is közzétett bejegyzésében.

„Változnak a körülmények, az emberek lelkiismerete világszerte ébredőben, és az igazság napfényre kerül. Több tucat amerikai egyetem diákjai mellett más országokban is hallatják a hangukat egyetemi körökben és az általános közvélekedésben is” – tette hozzá.

Egy amerikai kormánytisztviselő ezzel egy időben azt jelentette be, hogy az Egyesült Államok képviselője nem lesz jelen az ENSZ-közgyűlés csütörtöki megemlékezésén, amelyet a helikopterszerencsétlenségben elhunyt Ebrahim Raiszi iráni elnök emlékére tartanak.

A döntést a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azzal indokolta, hogy a szerencsétlenül járt államfő „rengeteg borzasztó jogsértésben vállalt cinkosságot, beleértve több ezer politikai fogoly törvénytelen kivégzését 1988-ban”.

Washington hivatalosan május 20-án – egy nappal a helikopter-baleset után – már hivatalosan részvétet nyilvánított Teherán felé. A gesztus miatt több republikánus törvényhozó bírálta Joe Biden elnököt.

A 193 tagú ENSZ-közgyűlés rendszerint minden, a hivatali ideje alatt meghalt vezető haláláról megemlékezik.

Már a Chábádot is célba vették az Izrael-ellenes tüntetők

„A saját szavaikból egyre világosabbá válik, hogy a „zsidók” és az „Izrael” szinonimák” – mondta Moussia Goldstein.

Izrael tárt karokkal várja az amerikai egyetemeken rettegő zsidó diákokat

Az izraeli diaszpóraügyi minisztérium felhívást intézett az izraeli egyetemekhez.