Sikítozó-rugdalózó palesztin aktivisták csináltak botrányt Budapesten

A Danube Intézet konferenciájára tudatos provokációra készülve ültek be Hamász-támogató aktivisták – írja az eseményről tudósító Hetek.

Az október 7-ei Hamász-pogrom során a nők ellen elkövetett szexuális erőszakról tartottak konferenciát Budapesten, amelyen Jakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet mellett többek között az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője és más tudományos vendégek is részt vettek.

A Hetek tudósítása szerint mintegy 15 perce beszélt a nagykövet, amikor az első provokátorok kiabálni és dulakodni kezdtek, „Szabad Palesztinát” követeltek, a „folyótól a tengerig”. Amikor a rendezők kikísérték őket nagyjából 10 percenként újabb és újabb tüntetők álltak fel kiabálva.

A provokáció ellenére a konferenciát nem szakították félbe, de a nagykövet elhagyta a helyszínt.

Shirel Liberman izraeli influenszer, a konferencia egyik előadója az incidenst követően a Heteknek azt nyilatkozta, hogy rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy egy olyan eseményt zavartak meg, amely éppen az október 7-én történt nők és férfiak elleni szexuális erőszakról szól. „És ezt tartották a megfelelő helynek arra, hogy sikoltozzák és kiabálják az értelmetlen propagandájukat és dezinformációjukat” – fogalmazott.

Kijött a jelentés: szadista kegyetlenséggel erőszakolták meg az izraeli nőket

Közzétették az első hivatalos jelentést, amely fényt derít a Hamász terroristái által október 7-én elkövetett szexuális erőszak mértékére és brutalitására.

Shirel hangsúlyozta, hogy mindannyian nyitottak a párbeszédre és készek arra is, hogy beszéljenek és válaszoljanak a nehéz kérdésekre is.

„Amit viszont ma láttunk, az ennek a teljes ellentéte – kizárólag a provokáció, és a megzavarás volt a cél”

– fogalmazott.

A Hetek újságírója több videót is készített a palesztin tüntetőkről, akik önmagukból kikelve ordibáltak az izraeli nagykövettel és a szervezőkkel, és dulakodásba is kezdtek. Később ők vádolták meg a szervezőket erőszakkal.

A Hetek eredeti teljes cikke itt olvasható.

Garázdasággal gyanúsítják a Hamász-párti zavargók ellen fellépő magyar fiatalt

A zsidó fiatal lapunknak elmondta, hogy ő maga hívta ki a rendőröket a Danube Institute budapesti rendezvényét megzavaró aktivistákra, végül mégis őt állították elő gyanúsítottként

A hazudozó palesztin nagykövettel találkozott a zsidózó Novák Előd

Gázai „népirtásról” és „izraeli terroristákról” beszélgettek a felek. A Hamászról természetesen nem esett szó.