Kijött a jelentés: szadista kegyetlenséggel erőszakolták meg az izraeli nőket

Közzétették az első hivatalos jelentést, amely fényt derít a Hamász terroristái által október 7-én elkövetett szexuális erőszak mértékére és brutalitására.

A TÉMA ÉRZÉKENYSÉGE MIATT, ALÁBBI CIKKÜNK ELOLVASÁSÁT CSAK ERŐS IDEGZETŰ OLVASÓINKNAK AJÁNLJUK!

„Sok nemi erőszakot kollektívan hajtottak végre, az elkövető terroristák együttműködtek. Néhány esetben a nemi erőszakot a partnerek, családtagok vagy barátok előtt hajtották végre, hogy fokozzák a fájdalmat és a megaláztatást a jelenlévők számára” – olvasható az Izraeli Nemi Erőszakkal Foglalkozó Krízisközpontok Szövetségének első hivatalos jelentésében, amelyet a Hamász október 7-i támadásáról tettek közzé.

„Néhány Hamász-tag üldözőbe vette a mészárlás elől menekülő áldozatokat, és sikoltozva a hajuknál fogva rángatta őket. Az áldozatok többségét ezt követően a szexuális erőszak során vagy azt követően ölték meg”

– folytatódik a jelentés.

Már a támadást követő első héten elkezdtek özönleni az információk a támadás során elkövetett szexuális támadásokról a krízisközpontokhoz.

Dr. Carmit Klar-Chalamish és Noga Berger, a jelentés szerzői szerint „az általunk [nemzetközi] partnereknek tekintett személyek jelentős része csendben és tagadással reagált ezekre a borzalmakra.

Felszólítjuk Önöket, hogy emeljék fel a hangjukat, és ne hagyják, hogy ezeknek az áldozatoknak a kiáltása elhalkuljon”.

A szerda reggel közzétett jelentés több tucatnyi titkosított és nyilvános információt elemez, köztük szem- és fültanúk vallomásait, a mentő- és egészségügyi csapatokkal készített interjúkat, a nyomtatott és elektronikus médiában való közzétételre engedélyezett információkat, valamint a szövetséghez érkezett megkereséseket.

„Az információk összegyűjtése után katalogizálási és elemzési folyamat indult a szexuális bűncselekmények területeinek és mintáinak feltérképezésére” – áll a jelentésben.

A jelentés megállapításai szerint az erőszakos, fegyverrel való fenyegetés hatására végrehajtott nemi erőszak is szerepelt, egyes incidensek kifejezetten a már megsérült nők ellen irányultak.

„Számos tanúvallomás, interjú és további források arra utalnak, hogy a Hamász terroristái szadista gyakorlatokat alkalmaztak, amelyek célja a megaláztatás és a szexuális erőszaktól való félelem fokozása volt”

– áll a jelentésben.

„Sok áldozat testét megcsonkítva és megkötözve találták, a nemi szerveket brutálisan megcsonkították, és néhány esetben fegyvereket is beléjük szúrtak. Néhány holttestet szándékosan felrobbantva találtak. Lényeges megjegyezni, hogy a jelentés csak a nyilvánosságra hozatalra engedélyezett, azonosított forrásokból származó információkat részletezi, míg az elemzés további bizalmas információkat is tartalmaz, amelyek nem hozhatók nyilvánosságra.”

Kamerák előtt vallott egy izraeli lány a túszokat ért nemi erőszakról

Egy 17 éves izraeli lány Sheryl Sandberg új dokumentumfilmjében beszélt a Hamász terrorcsoport által elkövetett szexuális erőszakról.

Az információk elemzéséből kiderül, hogy a szexuális és nemi alapú bűncselekmények szisztematikusan történtek minden olyan helyszínen, ahol az október 7-i mészárlás történt, valamint a fogságba hurcolt túszok esetében.

A jelentés több tanúvallomást is közöl a mészárlás túlélőitől, akik tanúi voltak a csoportos nemi erőszaknak, ahol a nőket a terroristák egymás között adogatták, majd megverték, megsebesítették és végül megölték őket.

A déli kibucokban és közösségekben az elsősegélynyújtók és a holttestekkel foglalkozó hivatalos személyek tanúvallomásai alapján számos otthonban a gyilkosság időpontjához közel elkövetett nemi erőszak nyomait találták, és ezen esetek jelentős része családtagok jelenlétében vagy közelében történt.

„Sok esetben nők és lányok elleni förtelmes támadásokról van szó, köztük olyan esetről, amikor egy kést helyeztek el egy nemi szervbe”

– olvasható a jelentésben. „Az ARCCI további információkat is kapott, de ezeket adatvédelmi okokból nem lehet nyilvánosságra hozni”.

A jelentés több tanúvallomást is tartalmaz, köztük Noam Markét, az egyik kibuc biztonsági szolgálatának tagjáét, aki a Nova fesztivált három fiatal női résztvevőjének holttestét találta meg a kibuc egyik házában. A holttesteket meztelenül találták meg, súlyos szexuális erőszak egyértelmű jeleivel.

A jelentés szerint ezek a Hamász terroristák által elkövetett nemi erőszakok az IDF bázisain is előfordultak. A Shura bázison azonosításra érkezett női katonák holttestei a szexuális erőszak félreérthetetlen jeleit mutatták.

Beszámoló: bestiális kegyetlenséggel gyalázták meg az izraeli nőket

FIGYELEM! Ezen cikk elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

„Az október 7-én alkalmazott brutális gyakorlatok, mint például a lányok, nők és férfiak nemi szervének megcsonkítása, szétlövése és a fegyverek behelyezése, a megsemmisítésre és a szadista rémület keltésére irányultak” – állapították meg a jelentés szerzői.

A szerzők szerint a támadások végrehajtásának módja és az azokat kísérő akciók célja az volt, hogy a lehető legnagyobb hatást gyakorolják az áldozatokra és közösségeikre, amelyek nem tudták megakadályozni a támadásokat.

A most közzétett jelentés, az október 7-e óta készült első hivatalos tanulmány, amely összesíti a tanúvallomásokat és következtetéseket von le, bizonyítva, hogy a történések nem anomáliák vagy elszigetelt események voltak, hanem a rendkívül kegyetlen szexuális visszaélések szándékos és szisztematikus stratégiájának részei, megteremtve ezzel a szexuális bűncselekmények széles körű elkövetésének első bizonyítási alapját.

„Az ENSZ döntéshozóinak benyújtott jelentés nem hagy teret a tagadásnak vagy figyelmen kívül hagyásnak”

– mondta Orit Sulitzeanu, a jelentést összeállító szervezet vezérigazgatója.

„A Hamász terrorszervezet úgy döntött, hogy stratégiai szempontból két egyértelmű módon árt Izraelnek – állampolgárok elrablásával és szadista szexuális bűncselekmények elkövetésével. A hallgatás többé nem opció. Elvárjuk a nemzetközi szervezetektől, hogy egyértelműen állást foglaljanak; nem állhatunk a pálya szélén.

A hallgatás történelmi foltként fog emlékezni azokra, akik a hallgatás mellett döntöttek, és tagadták a Hamász által elkövetett szexuális bűncselekményeket.”

Fülsüketítő a világ feminista mozgalmainak hallgatása

Hol van a MeToo mozgalom? Hol a felháborodás az izraeli gyermekek megerőszakolása miatt? Vélemény.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.