Garázdasággal gyanúsítják a Hamász-párti zavargók ellen fellépő magyar fiatalt

A Neokohn szerkesztője

A zsidó fiatal lapunknak elmondta, hogy ő maga hívta ki a rendőröket a Danube Institute budapesti rendezvényét megzavaró aktivistákra, végül mégis őt állították elő gyanúsítottként.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, palesztinbarát zavargók miatt fulladt káoszba a Danube Institute konferenciája. Az esemény az október 7-i Hamász-pogrom során az izraeli nők ellen elkövetett szexuális erőszakot mutatta be, amelyen Jakov Hadas-Handelszman izraeli nagykövet mellett többek között az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője és más tudományos előadók is részt vettek.

Annak ellenére, hogy Magyarországon a rendőrség és a kormány szerint tilosak a terrorpárti tüntetések, az erőszakos, „folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz” antiszemita és népirtásra felszólító rigmust skandáló Hamász-párti zavargók mellett a rendőrség a rendzavarást bejelentő és hatóságokkal együttműködő zsidó fiatalt állította elő és gyanúsította meg garázdasággal.

Lapunk információi szerint a Bécsből érkező, vélhetően palesztin származású és álnéven regisztráló egyetemista zavargókra körözést adott ki a rendőrség.

No Title

No Description

Az érintett fiatal lapunk megkeresésére elmondta, hogy az első három tüntető a nagykövet beszéde alatt próbált meg erőszakosan előrejutni a színpadhoz, miközben Izrael- és zsidóellenes szitkokat szórtak,

az előadókat és résztvevőket népirtóknak, csecsemőgyilkosnak és hazugnak nevezve.

„Őket a követ biztonsági emberei leszerelték és kivitték, de ezután ők [a nagykövettel együtt] elhagyták a helyszínt és semmilyen további biztonsági személyzet nem maradt” – mesélte az azóta kiengedett fiatal, hozzátéve, hogy ezt követően „kb. 12-15-ször megismétlődött a támadás a konferencia résztvevői és előadói ellen”.

„Szervezetten, egyenként álltak fel. Ezen a ponton kénytelen voltam közbelépni, igyekeztem az előadók és a jelenlévők felé verbálisan és fizikailag agresszívan fellépni kívánó tüntetőket eltávolítani” – idézte fel a történteket.

Elmondása szerint ezután a tüntetők lezárták az épület bejáratát és megrongálták az egyik mosdót is, majd a rendőrök érkezésének hírére távoztak a helyszínről.

A Danube Institute tüntetők által megrongált egyik ajtaja

„Én hívtam ki a rendőröket, akik több óra együttműködés után engem állítottak elő és gyanúsítottak meg garázdasággal”

–  mondta az előállított zsidó fiatal.

Lapunk megkeresésére a fiatal ügyvédje elmondta, hogy a rendezvény két előadója is Izrael Állam által delegált hivatalos személy volt, akiknek a személyi védelme közérdek, amelyet a Magyar Államnak kellett volna ellátni, de az nem tette meg, ezért egy vendégnek kellett fellépnie, mégis ő került gyanúsításba.

Sikítozó-rugdalózó palesztin aktivisták csináltak botrányt Budapesten

Az október 7-ei Hamász-pogrom során a nők ellen elkövetett szexuális erőszakról tartott konferenciát zavarták meg a provokátorok.