Izraeli mesterséges intelligenciával vigyáznak a dubaji strandolókra

Izraelben kifejlesztett mesterséges intelligenciával működő életmentő rendszereket állítanak szolgálatba az Egyesült Arab Emírségek strandjain.

A SightBit elnevezésű termék elemzi a meglévő vízparti kamerák élő képeit, és riaszt, ha a vízbefulladásra utaló viselkedésmintákat észlel. A technológiát korábban már alkalmazzák Tel-Avivban és Asódban, valamint brazíliai, kanadai és egyesült államokbeli strandokon. Az Egyesült Arab Emírségekben is használni fogják a Blueguarddal, egy dubaji székhelyű vállalattal kötött megállapodás keretében, a „vegyes életmentés” részeként, amelyben a technológia kiegészíti a hagyományos technikákat.

SightBit

Uploaded by SightBit on 2023-03-01.

A SightBit szoftvere a bajba jutott úszókat, a felügyelet nélkül maradt gyermekeket, az áramlatokat, örvényeket, stb. kutatja, közben folyamatosan „tanul”.

Minden vízbe lépő személyt vagy tárgyat megfigyel, nyomon követi a mozgásukat.

Automatikus hangszórókat és reflektorokat is képes aktiválni, még mentőmellényeket szállító drónokat is tud küldeni a közvetlen veszélyben lévő emberekhez. Arra is programozva van, hogy észlelje a nyílt vízen a szennyezést, és kitalálja, hogy az merre fog terjedni.

Ez a cikk eredetileg a Zsido.com oldalán jelent meg.

Mesterséges intelligencia a Neokohnnak: Izrael fővárosa Jeruzsálem

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát az ukrajnai konfliktus megoldásáról, a nemzetközi jog buktatóiról, Magyarország és Izrael ügyeiről. Interjú.

Milyen haszid válna a ChatGPT-ből?

A spiritualitáshoz több szükségeltetik, mint egy jó algoritmus?