Véget ért a kétértelműség: Izrael támadta meg Iránt

A biztonsági kabinet tagja, Miri Regev közlekedési miniszter szombaton késő este megerősítette, hogy Izrael támadta meg Iránt válaszul az Izrael elleni múlt havi iráni rakéta- és dróncsapásra. Izrael hivatalosan nem vállalta a felelősséget az iszfaháni támadásért.

„Olyan üzenettel válaszoltunk, amelyet Irán és a világ is megkapott, amely bebizonyította, hogy Izrael nem egy balek”

mondta Regev, aki az első izraeli tisztségviselő, aki véget vetett Izrael kétértelműségének az iráni légibázis elleni áprilisi csapással kapcsolatban.

„Sikerült elfognunk az Iránból indított rakétákat, és még mindig arról szólna a történet, hogy mi történt volna, ha az egyik Izraelben landol”

– mondta Regev a 14-es csatorna jobboldali hírcsatornának adott interjújában.

Damaszkuszi támadás: A szír hírszerzés Izraellel összefogva árulta el Iránt?

A Bloomberg szíriai forrásai szerint Teherán egyre jobban kételkedik szír csatlósainak hűségében.

Amikor azzal az állítással szembesítették, hogy a kormány beleegyezett egy enyhe válaszlépésbe Irán első Izrael elleni közvetlen támadására, a miniszter azt mondta, hogy válaszlépés történt, és az üzenetet átadták.

„Most felelősségteljesen kell cselekednünk, és meg kell néznünk, hogy végül hogyan kezeljük az összes frontot, miközben Gáza, a túszok visszatérése és a Hamász felszámolása a fő szempontok” – mondta, hozzátéve, hogy

„Irán és a világ megértette, hogy Izrael nem balek”.

Az iszfaháni csapás után Irán közölte, hogy nem fog válaszlépéseket tenni az Izraelnek tulajdonított támadásra, bár képes lenne rá. A teheráni rezsim lekicsinyelte a légvédelmét ért károkat, valószínűleg azért, hogy elkerülje a további eszkalációt és egy regionális háborút.

Izrael likvidálta a Hells Angels motoros banda egyik német vezetőjét

Iránban ölték meg az Iszlám Forradalmi Gárda ügynökeként is működő Ramin Yektaparast.