Az Eurovíziós Dalfesztivál betiltotta a palesztin zászlókat és szimbólumokat

A malmői szervezők bejelentették, hogy a közönség tagjai csak a résztvevő országok zászlóit és a Pride zászlót lobogtathatják majd.

Az Eurovízió szervezői csütörtökön bejelentették, hogy fenntartják a jogot arra, hogy a jövő héten a svédországi Malmőben megrendezendő verseny előadásai alatt eltávolítsák a palesztin zászlókat és palesztinbarát szimbólumokat.

Az Eurovízió kommunikációs osztályának vezetője elmondta, hogy a jegyvásárlók

csak a résztvevő országok – köztük Izrael – zászlaját és a Pride zászlót lobogtathatják majd.

A verseny az Associated Pressnek küldött üzenetében azt is hangsúlyozta, hogy a tiltott palesztinbarát szimbólumok közé tartoznak a „televízió képernyőjén megjeleníthető ruhák, tárgyak vagy plakátok, amelyek eszközként használhatók” is.

A titkosszolgálatok látták el tanácsokkal Izrael Euróvíziós versenyzőjét

2024-ben ott tartunk, hogy veszélyes fellépni izraeliként egy európai fővárosban.

Ez a hír néhány nappal azután érkezett, hogy a Ynet értesült arról, hogy az Eurovízió izraeli küldöttségének azt mondták, hogy „tömeges palesztinbarát tüntetésekre kell számítani az Eden Golan fellépései közben”.

Az izraeli delegáció biztonsági részlege az Eurovízió produkciós személyzetéből, a helyi biztonsági erőkből és a Sin Bétből áll, amely előzetes biztonsági intézkedéseket hozott. Az izraeli biztonsági részleg naponta tart biztonsági felmérést a delegáció biztonsága érdekében.

A dalverseny jövő héten kezdődik Malmőben, amelyet Európa egyik legantiszemitább városának tartanak.

Izrael a május 9-én, csütörtökön megrendezésre kerülő második elődöntőben indul, és a május 11-én, szombaton megrendezésre kerülő döntőbe jutásért versenyez.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Sorra kapja a halálos fenyegetéseket Izrael Eurovíziós versenyzője

Eden Golan-t megrendítették a fenyegetések, de továbbra is eltökélt Izrael képviselete mellett.