Sorra kapja a halálos fenyegetéseket Izrael Eurovíziós versenyzője

Az énekesnő további nehézségekkel néz szembe, miután dalát majdnem kizárta a versenyből az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége.

Eden Golan, aki Izraelt képviseli majd az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Svédországban, a hírek szerint halálos fenyegetéseket kapott az Izrael és a Hamász közötti háború miatt.

Golannal és az idei énekversenyre utazó teljes izraeli küldöttséggel körül érezhető a feszültség:

a svédországi Malmőbe háromszor annyi biztonsági őrrel utaznak majd, mint amennyi normál körülmények között általában a delegációt védi.

Golan egyenesen az Instagram-fiókjára kapott halálos fenyegetéseket – tudta meg nemrég a Walla -, amelyeket szerint még azelőtt megpróbálják bántani, hogy a nagyszínpadra lépne.

Eldőlt: ezzel a számmal indul Izrael a 2024-es Euróvízión

Közzétették Eden Golan „Hurricane” című dalának klipjét.

Az énekesnő a hírek szerint elkezdte kifejezni félelmeit a családjának és a barátainak.

„Ő az egyik legprofibb és legcélratörőbb énekesnő, akit csak ismerni lehet” – idézte a Walla az énekesnő egyik közeli barátját – „a fenyegetések, amelyeket közvetlenül az Instagramján kap…

ezek a fenyegetések kizökkentik őt az egyensúlyából”.

Az énekesnő egy másik barátja azt mondta: „A helyzet akadályozza abban, hogy a legjobb teljesítményét nyújtsa és tisztelettel képviselje Izraelt, különösen ebben az időszakban. A szülei saját költségükön további személyi biztonsági őröket is fel fognak bérelni, hogy megvédjék magukat”.”

„Számításba vettem, hogy az Instagramon is kapok majd ilyen kommenteket” – mondta. „Magabiztosnak és eltökéltnek érzem magam, hogy a lehető legjobban képviseljem Izraelt. A delegációnk képzett biztonsági csapattal utazik, és biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb munkát fogják végezni, hogy megvédjenek minket”.”

Izraeli énekesnő fogja képviselni Luxemburgot az Eurovízión

A huszonhárom éves Tali Golergant a „Fighter” című dalával indul a versenyen.