Izraeli énekesnő fogja képviselni Luxemburgot az Eurovízión

A luxemburgi Eurovízió jelentős érdeklődést váltott ki Izraelben, köszönhetően Tali Golergant izraeli énekesnő indulásának és győzelmének.

A hétvégi győzelmének köszönhetően Tali Golergant izraeli énekesnő fogja képviselni Luxemburgot a 2024-es Eurovíziós Dalfesztiválon a svédországi Malmőben.

A huszonhárom éves Golergant Izraelben született, gyermekkorában családjával külföldre költözött, végül Luxemburgban telepedett le.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a „Fighter” című dalát fogja előadni, amely itt hallgatható meg:

Tali – Fighter (Luxembourg Song Contest)

🌟 Meet the talented TALI, a remarkable artist at just 23! 🎤 In her powerful track „Fighter,” she delivers a message of resilience and strength, encouraging you to never give up.

Golergant indulásával Luxemburg 31 év szünet után tér vissza a dalversenyre. Az Euróvíziót idén Svédország rendezi, miután Loreen 2023-ban győzött a „Tattoo” című slágerével, pontosan 50 évvel azután, hogy az ABBA megnyerte a versenyt az ikonikus „Waterloo” című dallal.

Izrael eddig négyszer nyerte meg a versenyt. Legutóbb 2018-ban, amikor Netta Barzilai hódította meg a nézők szívét a „Toy” című dalával.

„Bojkottáljuk Izraelt” – kommunista bohóc zavarta meg a norvég Euróvíziót

A norvég Vörös Párt képviselője élő adásban rontott be az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjére.

Na szép: az izlandiak páros lábbal rúgnák ki Izraelt az Eurovízióról

A versenyt szervező testület is megszólalt az Izrael-ellenes bojkott felhívás kapcsán.