A titkosszolgálatok látták el tanácsokkal Izrael Euróvíziós versenyzőjét

2024-ben ott tartunk, hogy veszélyes fellépni izraeliként egy európai fővárosban.

Izrael versenyzőjének az Eurovíziós Dalfesztiválon a Sin Bét biztonsági szolgálat azt tanácsolta, hogy a várható palesztinbarát tüntetéshullám miatt ne hagyja el szállodai szobáját, csak a fellépések idejére.

A 20 éves Eden Golan kedden délután érkezett Malmöbe, hogy megkezdje a próbákat a Hurricane című dal előadására.

„Úgy érzem, a fő üzenet az, hogy itt vagyunk, erősek vagyunk, megmutatjuk a hangunkat, a melegséget, az erőt és az érzelmeket, amelyek bennünk vannak” – mondta Golan a JNS-nek.

„Tényleg nagyon sokan vannak, akik támogatnak minket, akiknek tetszik a dal, akik ott vannak mellettünk és szeretnek minket. Egy hatalmas család vagyunk, és szeretnénk jót, szeretetet és egységet terjeszteni”

– tette hozzá.

Eden Golan dala itt hallgatható meg:

Eden Golan – Hurricane | Israel 🇮🇱 | Official Music Video | Eurovision 2024

Subscribe and 🔔 to Eurovision 👉 https://www.youtube.com/user/eurovision?sub_confirmation=1 ​ Eden Golan will represent Israel in the Eurovision Song Contest with her song Hurricane.

Az Eurovíziós Dalverseny három élő show-műsorból áll: két elődöntőből és egy nagy döntőből. Az egyes elődöntőkből a legtöbb pontot elért öt ország jut a nagydöntőbe.

Minden dalnak eredetinek kell lennie, és nem lehet hosszabb három percnél. Az énekhangot élőben kell előadni, és egy előadás során legfeljebb hat előadó léphet színpadra.

Tavaly az izraeli popsztár, Noa Kirel a harmadik helyen végzett az Eurovízió liverpooli döntőjében Svédország és Finnország mögött. Célja az volt, hogy ő legyen az ötödik izraeli, aki megnyeri a dalversenyt azóta, hogy a zsidó állam 1973-ban először vett részt az évente megrendezett eseményen, és az első azóta, hogy 2018-ban Netta Barzilai és Toy című dala győzött.

A korábbi győztesek közé tartozik Izhar Cohen és az Alphabeta 1978-ban az A-Ba-Ni-Bi című dallal, a Milk and Honey 1979-ben a Hallelujah című dallal, valamint a Dana International 1998-ban a Diva című dallal.

Idén a 20 éves Eden Golan képviseli a zsidó államot a május 9-i második elődöntőben. A nagy döntőre május 10-én kerül sor.

Eldőlt: ezzel a számmal indul Izrael a 2024-es Euróvízión

Közzétették Eden Golan „Hurricane” című dalának klipjét.

Sorra kapja a halálos fenyegetéseket Izrael Eurovíziós versenyzője

Eden Golan-t megrendítették a fenyegetések, de továbbra is eltökélt Izrael képviselete mellett.