Váratlan fordulat: Donald Trump már nem támogatja a kétállami megoldást

A Time magazinnak adott, a héten megjelent interjújában a volt amerikai elnök azt mondta: „Volt idő, amikor úgy gondoltam, hogy két állam működhet. Most úgy gondolom, hogy két állam nagyon-nagyon nehezen megoldható”.

„A legtöbb ember azt hitte, hogy kétállami megoldás lesz. Nem vagyok benne biztos, hogy a kétállami megoldás ma már működne”

– mondta a volt, és ismét a Fehér Házba bejutni kívánó elnök.

„Volt idő, amikor úgy gondoltam, hogy két állam működhet. Most úgy gondolom, hogy két állam nagyon-nagyon nehéz lenne. Szerintem sokkal nehezebb lenne ezt elérni. Azt is gondolom, hogy kevesebb embernek tetszik az ötlet. Négy évvel ezelőtt sokan voltak, akiknek tetszett az ötlet. Ma már sokkal kevesebben vannak, akiknek tetszik az ötlet”

– tette hozzá.

Bezalel Smotrich izraeli pénzügyminiszter pénzügyminiszter, a palesztin államiság egyik leghangosabb ellenzője az interjúra reagálva a következőket tweetelte:

„Gratulálok a volt amerikai elnöknek és elnökjelöltnek, Izrael egyértelmű támogatójának, Donald Trumpnak, világos szavaihoz és ahhoz, hogy eltér a palesztin állam létrehozásának támogatásától.

„Egy palesztin állam terrorista állam lenne, amely veszélyeztetné Izrael létét, és az ennek létrehozására irányuló nemzetközi nyomás történelmi léptékű igazságtalanság a nyugati országok részéről, akik belpolitikai érdekek miatt hajlandóak veszélyeztetni az egyetlen zsidó államot”.

„A cionisták nem érdemlik meg, hogy éljenek” – mondta a Columbia vezértüntetője

A gázai szolidaritási sátortábor egyik szervezője szerint hálásak lehetnek neki, amiért nem gyilkolja le csak úgy a cionistákat.