Napi Anglia: Palesztinbarát felvonulás miatt takarták le a holokauszt-emlékművet

A Jad Vasem „mélyen aggasztónak” nevezte azt a döntést, hogy a londoni Hyde Parkban található holokauszt-emlékművet „óvintézkedésként” letakarták a szombati palesztin tüntetés idejére.

A Jad Vasemhez csatlakozott a brit Zsidó Menekültek Szövetsége (AJR) és a Képviselők Tanácsa is, akik megdöbbenésüket fejezték ki a Royal Parks tisztviselőinek lépése miatt.

A holokausztban megölt zsidók emlékművét kék ponyvával takarták le és rendőrök őrizték, miközben az Izrael-ellenes felvonulás tartott a Hyde Parkban.

A Jad Vasem „mélységes aggodalmát” fejezte ki a közelmúltban az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban a holokauszt-emlékművek letakarásáról szóló hírek miatt.

„A holokauszt-emlékművek emlékeztetnek az emberi történelem egyik legsötétebb fejezetében elkövetett páratlan borzalmakra. Tanúságot tesznek az ártatlanul elvesztett milliókról, és a remény jelzőfényei annak érdekében, hogy ilyen szörnyűségek soha többé ne fordulhassanak elő.”

London: Letartóztatással fenyegettek meg egy békésen sétáló kipás zsidót

Gideon Falternek azt mondták, hogy jelenléte „békétlenséget” okozhat a palesztinbarát tüntetésen.

„A holokauszt-emlékművek és -kiállítások eltakarása a globális antiszemitizmus csapásától való félelem miatt mélyen aggasztó.

Ezeknek a történelmi emlékeknek az elrejtésével csak a tüneteket kezeljük, miközben figyelmen kívül hagyjuk a probléma gyökerét.”

A Jad Vasem a továbbiakban arra kérte a hatóságokat, hogy foglalkozzanak a történések lényegével: a gyűlölettel és az antiszemitizmussal.

„Ezek a valódi problémák, amelyek felemésztik társadalmunk erkölcsi szövetét”.

Marie van der Zyl, az emlékművet finanszírozó szervezet, a Brit Zsidók Képviselőinek Testülete elnöke elmondta: „Megdöbbentő, hogy ilyen óvintézkedéseket kell tenni az emlékmű védelme érdekében, mert fennáll a veszélye, hogy most megrongálják”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Napi Anglia: Brutálisan bántak a palesztinbarát ápolónők egy zsidó kisfiúval

A 9 éves fiút ritka vérbetegsége miatt kezelték a kórházban.