Napi Anglia: Brutálisan bántak a palesztinbarát ápolónők egy zsidó kisfiúval

A palesztinbarát kitűzőket viselő ápolónők erőszakkal kidobták a 9 éves zsidó kisfiút az ágyából, miközben ritka vérbetegsége miatt kezelték.

Egy brit nemzeti egészségügyi szolgálat vizsgálja azokat az állításokat, amelyek szerint ápolónők, miközben palesztinbarát kitűzőket viseltek egyenruhájukon, erőszakkal kidobtak az ágyából egy kilencéves, vérbetegségben szenvedő zsidó fiút.

A fiút, akit a Manchesteri Királyi Gyermekkórházban kezeltek, a fiú izraeli-brit nagybátyja, Elliott Smus szerint állítólag „kirúgták az ágyából”.

A kilencéves fiú kippát és ciceszt, azaz hagyományos zsidó ruházatot viselt. Rendszeresen jár kórházi rendelésekre, mivel ritka autoimmun vérbetegsége miatt kéthavonta vérátömlesztést kell kapnia – írja a Jewish News.

Amikor a fiú a kórházba nem zsidó ruhában ment, a család állítása szerint „gyors ellátást” kapott.

Miután kirúgták az ágyából, a fiút állítólag arra kényszerítették, hogy „a földön feküdjön, kanüllel a kezében”.

Napi Anglia: Dávid-csillag miatt tiltottak ki az edzőteremből egy zsidó nőt

Az edzőterem azzal vádolja a nőt, hogy a szimbólummal „megsértette” a hozzájuk járó embereket.

„Vallásos zsidó családként az unokaöcsém büszkén viseli a fekete kipát és a ciceszét” – írta Smus a LinkedIn-en.

„Ma nem. Hogy miért? Az ápolók (NHS alkalmazottak) mind ‘Free Palestine’ kitűzőt viselnek, és ő megijedt. Ezen túlmenően az utolsó néhány alkalommal, amikor bement, mindig ugyanaz a pár nővér tagadta meg tőle a megfelelő orvosi ellátást”

– mesélte Smus.

„A kár megtörtént, és a büszke zsidó unokaöcsém (és a szülei) attól félnek, hogy nem kap kezelést, ha viseli a kippát és a ciceszt. Véletlenül ma, amikor láthatóan nem zsidó ruhában volt, gyors ellátást kapott. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a konfliktus előtt kiváló ellátásban részesült. Ilyen világban fogunk élni? Megint 1940-ben vagyunk? Félelmetes újra zsidónak lenni ebben a világban”.

Az incidens után a kórház azt írta, hogy „tudomásunk van a közösségi médiában keringő képekről és nagyon súlyos állításokról”.

„Gyorsan kivizsgáljuk ezeket, hogy megállapítsuk a helyzetet, és megbeszéljük az érintett családdal” – ígérték.

Tisztelt Cameron úr! Menjen a fenébe!

Nagy-Britannia külügyminisztere felháborító ultimátumot küldött Izraelnek. Vélemény.