Na szép: Aknavetővel lőtték a terroristák a Gázában épülő humanitárius kikötőt

Az i24NEWS korábbi, csütörtöki exkluzív tudósítása szerint a támadás során több műszaki berendezés is megsérült, egy személy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az i24NEWS-nak António Guterres, ENSZ főtitkár szóvivője megerősítette, hogy támadás érte az Egyesült Államok vezetésével épülő humanitárius kikötőt a Gázai övezet partjainál.

Az incidens szerdán történt a móló építési munkálatai közben.

A szóvivő szerint egy ENSZ-csapat tartózkodott a helyszínen, amikor két aknagránátot lőttek ki az építési terület felé.

„Ez tegnap történt, egy ENSZ-csapat látogatta meg a mólót és a tervezett tengeri műveletek előkészítési területét. Két lövedék érkezett, körülbelül 100 méterre. Sérülés nem történt” – mondta a szóvivő az i24NEWS-nek.

Az i24NEWS korábbi, csütörtöki exkluzív tudósítása részletesen beszámolt arról, hogy a támadás során több gépészeti berendezés is megsérült, egy személy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Diplomáciai siker: Amerika mégsem szankciózza a Netzah Jehuda zászlóaljat?

Az izraeli politikusok nyomására úgy tűnik, sikerült elérni, hogy az USA visszalépjen a szankciók kihirdetésétől.

Szakértők szerint a támadás az építkezés körül tartózkodó IDF-katonák ellen irányult, nem pedig a nemzetközi segélymunkások ellen.

Az Egyesült Államok által kezdeményezett kikötő célja, hogy megkönnyítse további humanitárius segélyek tengeri úton történő eljuttatását a Gázai övezetbe.

Joe Biden elnök pár hónapja jelentette be a projektet, hangsúlyozva, hogy az nem járna közvetlen amerikai katonai jelenléttel a helyszínen.

Bár az IDF várhatóan felügyeli majd a móló biztonságát és a segélyek elosztását annak befejezése után, a segélyek konkrét forrásáról nem érkezett hivatalos nyilatkozat.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Az izraeli túszokért is imádkoztak a budapesti CPAC Hungary-n

Köves Slomó, az EMIH vezetője rabbija és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is felhívta a figyelmet Izrael és a zsidóság védelmének fontosságára.