Az izraeli túszokért is imádkoztak a budapesti CPAC Hungary-n

A Neokohn szerkesztője

Köves Slomó, az EMIH vezetője rabbija és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is felhívta a figyelmet Izrael és a zsidóság védelmének fontosságára.

Immáron harmadik alkalommal rendezte meg az Alapjogokért Központ az egyik legnagyobb nemzetközi konzervatív seregszemlét, a CPAC Hungary-t, ahová a világ ismert jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogattak el.

A teltházas konferencia egyházi vezetők imáival és beszédeivel vette kezdetét, amelynek keretében Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is felhívta a figyelmet a zsidó állam védelmének fontosságára.

„Egyre többen és egyre gyakrabban érezzük, hogy sötétség vesz bennünket körül.

Valamilyen mély, nem fizikai, hanem szellemi sötétség”

– kezdte beszédét Köves rabbi. „Olyan sötétség, ahol a jót rossznak, a rosszat jónak, az erkölcsöst erkölcstelennek, az erkölcstelent erkölcsösnek, a gyermekgyilkost békeharcosnak, az áldozatot gyilkosnak, a háborút békének, a békét háborúnak nevezik.”

Az EMIH vezetője rabbija szerint ilyen sötétség lehetett az a bibliai sötétség is, amely Egyiptomot sújtotta.

„Ugyanazon a helyen, ahol egy egyiptomi sötétségben érezte magát, egy héber teljes világosságot látott”

– idézte fel Köves rabbi a pészahi történetet, kiemelve, hogy nekünk is ezért a világosságért kell imádkoznunk.

Köves rabbi végezetül felhívta a figyelmet a Gázába elhurcolt izraeliek ügyére is, akiknek jelenleg is a gyilkos terroristák fogságát kell elszenvedniük.

„Adja Isten, hogy ők is mihamarabb megláthassák a világosságot, és ez a mai összejövetel is, a fényt és a világosságot szolgálja”

– zárta imáját a vezető rabbi.

CPAC Hungary 2024

No Description

Köves rabbihoz csatlakozott az utána felszólaló Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is.

Németh Sándor, a hagyományosan Izrael-barát evangéliumi közösség nevében elmondta, hogy számukra fontos, hogy a háború helyett béke legyen, hogy meg legyen állítva Európának az iszlamizációja, és az ellenőrizetlen migráció.

A jelenlegi, reménytelenségre okot adó világfolyamatok kapcsán, a vezető lelkész Ábrahám ősatya példáját ajánlotta a konferencia résztvevői számára.

„Ábrahám a reménytelenség ellenére, reménykedve hitte, hogy az ígéretek igenné és ámenné változnak”

– mondta, hozzátéve, hogy hisz benne „a konzervatív erőknek, akár spirituális, akár társadalmi erőkről van szó, a céljaik megegyeznek Isten céljaival.”

„Elvárjuk a mindenkori kormányoktól és politikai erőktől, véleményformálóktól, hogy Izrael és a zsidóság elleni uszításokkal szemben határozottan lépjenek fel”

– húzta alá a vezető lelkész, megjegyezve, hogy reméli ez a rendezvény is, ezeknek a céloknak a megvalósítását fogja elősegíteni.

Köves Slomó: A zsidóság a túlélés történetével tud mintát mutatni

„Meg szeretnénk mutatni a zsidó életet és nem csak a mártíromságot”.

Magyar cionista keresztények ezrei előtt mondott beszédet az izraeli miniszter

Ámicháj Chikli, Izrael diaszpóraügyekért felelős minisztere szombat este a Hit Gyülekezete budapesti központjába látogatott. Helyszíni tudósításunk.