Ámicháj Chikli fogja képviselni Izraelt a 2024-es CPAC Hungary-n

Idén április 25-én és 26-án rendezi meg újra, harmadik alkalommal az Alapjogokért Központ a legnagyobb nemzetközi konzervatív seregszemlét, a CPAC Hungary-t, ahová a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el.

A konferencián felszólal Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője, Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke, de Magyarországra érkezik az Egyesült Államokból Markwayne Mullin szenátor, Andy Harris és Keith Self kongresszusi képviselők is. A rendezvény főszónoka ebben az évben is Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke lesz.

Izraeli részről a nemrég Magyarországon járt Ámicháj Chikli, Izrael Állam diaszpóraügyekért és az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős minisztere fog részt venni a konferencián.

„Magyarország szilárd konzervatív vezetése az, ami biztosítja, hogy a zsidók biztonságban sétálhatnak az utcákon, ellentétben más európai fővárosokkal, ahol – különösen Londonban – a zsidóknak páncélozott járművekre van szükségük” – dicsérte Magyarországot legutóbbi ittlétekor az izraeli politikus.

„Magyarország ma a legbiztonságosabb ország Európában a zsidók számára, akiknek nincs szükségük fegyveres őrökre az intézményeik bejáratánál, köszönhetően a felelős bevándorlási politikának”

– tette hozzá Chikli, aki megvédte az Izrael és zsidóság mellett következetesen kiálló Orbán Viktort és magyar kormányt is, a velük szembeni alaptalan antiszemita vádaktól.

„Antiszemitizmus és rasszizmus vádjával illették, mégis, ma Budapest az egyetlen olyan európai főváros, ahol egy zsidó büszkén viselhet Dávid-csillagot és kipát a zsinagógában anélkül, hogy szóbeli vagy fizikai bántalmazástól kellene tartania” – érvelt márciusban a Likud politikusa.

A konzervatív konferenciát szervező Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós tavaly a magyar és az izraeli jobboldalt „egymás erős szövetségesének” nevezte, amely együtt harcol „a globalista baloldal ideológiai hegemóniájával szemben”. Szánthó Miklós szerint a két fél közötti kifejezetten jó kapcsolathoz hozzájárultak a két ország jobboldali szervezeteinek közösségépítő törekvései, köztük a CPAC Hungary (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) is.

Magyar cionista keresztények ezrei előtt mondott beszédet az izraeli miniszter

Ámicháj Chikli, Izrael diaszpóraügyekért felelős minisztere szombat este a Hit Gyülekezete budapesti központjába látogatott. Helyszíni tudósításunk.

Magyarország kiáll Izrael mellett

Orbán Viktor és Sulyok Tamás is határozottan elítélte a zsidó állam elleni iráni támadást.