Chikli: Magyarország az egyetlen európai ország, ahol a zsidók önmaguk lehetnek

Ámicháj Chikli, Izrael Állam diaszpóraügyekért és az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős miniszter négynapos magyarországi látogatásának utolsó napján találkozott Szijjártó Péterrel is.

Chikli közleményben méltatta Magyarországot az antiszemitizmussal szembeni fellépéséért és Izrael iránti rendíthetetlen támogatásáért, különösen ezekben a kihívásokkal teli időkben.

„Magyarország szilárd konzervatív vezetése az, ami biztosítja, hogy a zsidók biztonságban sétálhatnak az utcákon, ellentétben más európai fővárosokkal, ahol – különösen Londonban – a zsidóknak páncélozott járművekre van szükségük” – mutatott rá az izraeli politikus.

Chikli dicsérte Magyarországot, amiért az biztosítja a zsidó állampolgárai biztonságát.

„Magyarország ma a legbiztonságosabb ország Európában a zsidók számára, akiknek nincs szükségük fegyveres őrökre az intézményeik bejáratánál, köszönhetően a felelős bevándorlási politikának”

– tette hozzá.

Amicháj Chikli: A háború nem hetekig, hanem akár hónapokig is eltarthat

Izrael diaszpórai ügyekért felelős miniszterével tartott beszélgetésen a háború fejleményeiről, a diaszpórai zsidóság feladatairól és az előttünk álló kihívásokról beszélt.

Chikli közleményében megvédte Orbán Viktor magyar miniszterelnök is, aki szerinte számos „igazságtalan rágalmakkal szembesült”.

„Antiszemitizmus és rasszizmus vádjával illették, mégis, ma Budapest az egyetlen olyan európai főváros, ahol egy zsidó büszkén viselhet Dávid-csillagot és kipát a zsinagógában anélkül, hogy szóbeli vagy fizikai bántalmazástól kellene tartania”

– írta a Likud politikusa.

Dicsérte továbbá, hogy Orbán Viktort, amiért nem hajlandó engedni a politikai korrektségnek, a multikulturalizmusnak és illegális migrációnak.

Magyar cionista keresztények ezrei előtt mondott beszédet az izraeli miniszter

Ámicháj Chikli, Izrael diaszpóraügyekért felelős minisztere szombat este a Hit Gyülekezete budapesti központjába látogatott. Helyszíni tudósításunk.