Arabok gyilkolták meg a nyáját békésen legeltető 14 éves zsidó pásztorfiút

A 14 éves Binyamin Achimeirt vasárnap temették el a jeruzsálemi Har HaMenuchot temetőben, egy nappal azután, hogy holttestét megtalálták a Malachei Shalom előőrs közelében, Szamária Binyamin régiójában.

Achimeir holttestét szombat reggel találták meg, 24 órával eltűnése után.

Az előzetes vizsgálat szerint Achimeir és gyilkosai között hosszú küzdelem zajlott – jelentette vasárnap az Arutz 7. A beszámolók szerint a tinédzser néhány ruhadarabját szétszórva találták meg a holtteste mellett.

„Az ártatlan szívű embert választottad, hogy nyilvános áldozat legyen mindannyiunkért, egy ártatlan gyermeket, aki azért emelkedett [a mennybe], hogy vezekeljen mindannyiunkért” – mondta édesanyja, Miriam a vasárnapi temetésen. „Csupa szív voltál, Bini. Mindig másokra gondoltál.

Mindig mindenkire figyeltél, ügyeltél arra, hogy senkit ne bánts meg, még viccből sem.”

David Lau Izrael askenáz főrabbija gyászbeszédében megjegyezte, hogy „nem ez az első alkalom, hogy itt állunk meggyilkolt emberek előtt, akik csak a [szent] földön akarnak élni.

Amerikában attól tartanak, hogy a legtöbb izraeli túsz már nincs életben

Szörnyű hír.

Az Izraeli Védelmi Erők vasárnap is folytatták az elkövetők felkutatását.

„El fogjuk kapni a gyilkosokat és azokat, akik segítettek nekik, ahogyan mindazokkal tesszük, akik Izrael Állam polgárait bántják” – mondta Benjamin Netanjahu a gyilkosság hírére.

Az izraeli hatóságok által gyűjtött adatok szerint az utóbbi hónapokban egyre több az arab támadás és terror a zsidó pásztorok ellen.

„A zsidó gazdák nyílt területeken legeltetik a juhaikat, az arabok ezt nem szeretik, még akkor sem, ha ez a C területen [Júdea és Szamária, ahol izraeli közösségek találhatók] történik.

Erőszakkal próbálják megállítani őket”

– mondta a JNS-nek tavaly egy illegális arab tevékenységek dokumentálásáért felelős izraeli tisztviselő.

Csak október 7. és január 15. között a Hatzalah Júdea és Szamária több mint 2600 izraeliek elleni terrortámadást regisztrált a területen.

RPG-vel akartak merényletet elkövetni az egyik izraeli miniszter ellen

Izrael-szerte támadásokra készült a most leleplezett veszélyes terrorsejt.