Amerikában attól tartanak, hogy a legtöbb izraeli túsz már nincs életben

Amerikai tisztviselők attól tartanak, hogy a Gázában maradt túszok többsége már nincs életben – írja a Wall Street Journal.

A lap amerikai tisztviselőket idéz, akik szerint a túszok egy része valószínűleg az izraeli légicsapások során vesztette életét, míg mások egészségügyi problémákba haltak bele, többek között az október 7-i első elfogásuk során szerzett sérüléseikbe.

Úgy vélik, hogy 129 túsz van még a Hamász fogságában Gázában.

Az IDF a hírszerzési jelentések és a Gázában tevékenykedő csapatok megállapításai szerint megerősítette, hogy a még mindig túszul ejtett személyek közül 34-en meghaltak, de a WSJ jelentése szerint

„izraeli és amerikai tisztviselők magánbecslések szerint a halálos áldozatok száma jóval magasabb lehet”.

A Hamásszal a túszok szabadon bocsátásáról szóló megállapodásról folytatott tárgyalások azt jelezték, hogy a terrorcsoport nem képes 40 élő túszt biztosítani az idősek, nők és női katonák közül, amit Izrael a tárgyalások részeként követel.

A lap ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a túszokról szóló amerikai információk egyelőre korlátozottak, és nagyrészt az izraeli hírszerzési jelentéseken alapulnak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Robert C. Castel: Szemenszedett éhínség

Egyszerűen nevetséges a mobiltelefonozó, dohányzó, piacokon forgolódó gázai lakosokat egy kalap alá venni az éhhalál szélén álló afrikaiakkal. Robert C. Castel jegyzete.

Izraeli túsz édesanyja a Neokohnnak: A világ nem hallja a hangunkat!

Exkluzív interjú egy, a Hámász palesztin terrorszervezet által fogva tartott túsz édesanyjával.