RPG-vel akartak merényletet elkövetni az egyik izraeli miniszter ellen

Az Izraeli Biztonsági Ügynökség meghiúsított egy tervet, amelynek célja Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter megölése volt egy rakétagránát (RPG) segítségével – közölte csütörtökön a Sin Bét.

Az akció keretében hét arab-izraelit és négy ciszjordániai arabot tartóztattak le. A nyomozásban az Izraeli Védelmi Erők és az izraeli rendőrség is részt vett.

A Sin Bét szerint a terrorsejt támadást tervezett a Ben-Gurion repülőtér, a jeruzsálemi Givat Ram negyedben lévő kormányzati komplexum, az Izraeli Védelmi Erők bázisai és más érzékeny helyszínek, valamint Kirjat Arba város ellen is. A gyanúsítottak emellett izraeli katonák elrablását is tervezték.

„Ennek keretében még a nemzetbiztonsági miniszter, Itamar Ben-Gvir meggyilkolására is volt szándék, mégpedig úgy, hogy a támadás végrehajtásához szereztek egy RPG rakétát”

– közölték.

Ben-Gvir az ellene irányuló meghiúsult merényletre reagálva köszönetet mondott a biztonsági szolgálatoknak, és kijelentette, hogy ez nem akadályozza meg munkáját nemzetbiztonsági miniszterként.

Izraeli elemző: Hatalmas pofonba szaladt bele a Hamász a Sifa kórházi csatában

A háború egyik legsikeresebb hadműveletét hajtotta végre az IDF.

„Üzenem azoknak a terroristáknak: Természetesen nem riadok vissza, épp ellenkezőleg. Továbbra is határozott politikát fogok folytatni az izraeli rendőrség élén a terrorizmus, annak segítői és támogatói elleni harcban, és a börtönszolgálatottal, hogy a terroristákkal úgy bánjanak, ahogyan azt megérdemlik” – jelentette ki Ben-Gvir.

A terrorsejt azt tervezte, hogy a Negevben lévő Rahatban vagy Ciszjordániában bérelnek egy földalatti helységgel rendelkező üzemet, ahol fegyvereket gyártanának és a támadásokra képeznék ki őket.

Azon is dolgoztak, hogy kapcsolatot teremtsenek a Hamász terroristáival Gázában, hogy finanszírozást és utasításokat kapjanak. A gyanúsítottak közül legalább az egyik férfi valóban kapcsolatba lépett egy Hamász-ügynökkel, aki pénzt ajánlott fel a támadásokért.

Amit szabad a hipokrita Brüsszelnek, nem szabad a magát védő Jeruzsálemnek

Pár uniós diplomata bizonyára kóros memóriazavarban szenved; olyanért kritizálják ugyanis Izraelt, amit maguk is megléptek Oroszország ellen.